All for Joomla All for Webmasters

nine operettszinhaz 202109 2

  BUDAPESTI OPERETTSZINHAZ LOGO

Az új évad szeptemberben a NINE - KILENC musical premierjével kezdődik, amely Federico Fellini híres, önéletrajzi ihletésű filmje, a 8 és fél színpadi adaptációja.

NINE - KILENC, MUSICAL, BUDAPESTI OPERETTSZÍNHÁZ 2021.09.24-TŐL


BMW ihlette Carbon divat

divatmagazin-bmw carbon ruha

Igazi különlegességgel rukkolt elő a Felder Felder tervezőpár a London Fashion Weeken szeptember közepén. A két hölgy ezzel a ruhával bizonyára beírja magát a divattörténelembe, ugyanis a ruha egy újrahasznosítható BMW-ből készült. A BMWi3 és BMWi8 ugyanis a BMW csoport újrahasznosítható autótípusa és fenntartható szénszálból készül. A kissé merészebb szabású miniruha a Felder Felder 2017 tavasz-nyári kollekciójának első, bemutató darabja. Vajon az egész kollekció BMW-ből lesz és a carbon ruha lesz az új divat?

 

divatmagazin bmw carbon ruha 1

 

Hogy ezt megtudjuk, kicsit még várni kell, de annyi biztos, hogy a protoruha carbonból készült, amelyet a BMW elektromos jármű projektjétől kaptak a divattervezők. A gyönyörű, minden részletében precízen kidolgozott, fémesen csillogó, könnyű ám erős "űrruhát" több, mint 100 órán át készítették, 97%-ban carbon, és azok a fürge elektromos BMW-k ihlették, amelyek egyébként nagyon népszerűek voltak Londonban a Fashion Week idején is, mert nagyon könnyű velük manőverezni a belvárosi dugókban. Milyen érdekes, hogy egy futurisztikus ruhát teljes egészében régebbi, újrahasznosított anyagból készítettek. S hogy miért éppen a BMW? Amikor a német ikerpár még kicsi volt, édesapjuk BMW versenypilóta szeretett volna lenni, most pedig hogy felnőttek, nagyon közel áll hozzájuk a márka által képviselt fenntarthatóság ideológiája.

Az új carbon divat avatóját a legjobbkor időzítették, hiszen egyrészt az idén ünnepli a BMW csoport 100. évfordulóját, másrészt a Felder Felder 2007-ben, tehát a szezonhoz számítva pontosan 10 éve mutatta be első kollekcióját. Most a London Fashion Weeken az újrahasznosítható és fenntartható kollekciójuk első 10 darabját mutatták be az évforduló alkalmából és 2. alkalommal működtek együtt a müncheni mega autógyárral.

divatmagazin bmw carbon ruha 1A BMW i betűvel jelölt autói 2014-ben jelentek meg először, 7 évvel azután, hogy a tervezők megnyitották saját stúdiójukat Londoban. Daniela és Annette Felder német származású ikernők, akik a brit szakmában a laza, rockercsajos cuccaikról nagyon jól ismertek, és feltűntek Heidi Klum mellett a német Germany’s Next Top Model tv műsorban is, mint zsűri, illetve az MTV The City című, divat témájú sorozatában. A neves Central Saint Martins művészeti iskolában végeztek, mely a londoni Művészeti Egyetemhez tartozik és ott végzett pl. Stella McCartney is. Az előző kollekciójuk szintén újrahasznosított anyagokból készült, akkor üvegből és CD-kből készítettek blúzokat és overálokat, illetve műanyagot használtak kabátokon díszítésként.

A szénszálas ruha leginkább a műszőrmére hasonlít kinézetre és érintésre egyaránt, ezáltal és a villámjelekkel a mellkasán remekül passzol a Felder Felder védjegyéül ismert rock'n'roll stílushoz. Az anyagra jellemző különleges textúra és fény, erőssége ellenére kellemes tapintás pedig igazán elegáns szintre emeli az egyébként laza hangulatot. "A szénszálak csodálatosak és semmi korábban használt anyaghoz nem hasonlíthatók igazán. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy elsőként mi próbálhattuk ki. A szőtt szál lehetővé teszi, hogy kicsit bátrabban tervezzünk és feszegessük a fenntartható divatirányzat határait. A carbonnak csodálatos szerkezete van, remekül mutat pl rojtként is. Alig várjuk, hogy mindenkinek bemutathassuk az egész kollekciót." - mesélték a hölgyek a divatiparban széles körben még nem hozzáférhető matériával kapcsolatban a készítés során szerzett tapasztalatukat.

divatmagazin bmw carbon ruha 4

 A fotók forrásai: news.bmw.co.uk, press.bmwgroup.com

Cimkék: : női divat magazin, divat, fashion, divatmagazin, fashion magazine, BMWi divat, carbon ruha, carbon divat, BMWi ruha, szénszálas ruha, szénszálas divat, Felder Felder, London Fashion Week, Stella McCartney, bmw divat, bmw ruha