All for Joomla All for Webmasters

nine operettszinhaz 202109 2

  BUDAPESTI OPERETTSZINHAZ LOGO

Az új évad szeptemberben a NINE - KILENC musical premierjével kezdődik, amely Federico Fellini híres, önéletrajzi ihletésű filmje, a 8 és fél színpadi adaptációja.

NINE - KILENC, MUSICAL, BUDAPESTI OPERETTSZÍNHÁZ 2021.09.24-TŐL


Női divat magazin - A színek jelentése - Fekete

Divatos színek - A színek jelentése 2. Fekete

Divatos színek - A színek jelentése 2. Fekete - Rejtély

 

A fekete szín a rejtett, a titkos, az ismeretlen szimbóluma, így egy misztikus légkört teremt maga körül elrejtve a dolgokat a világ elől. A színek pszichológiája szerint ez az a szín, ami védelmet nyújt a külső érzelmi stresszel szemben. Egy akadályt képez a belső és a külvilág között, elrejti az érzelmeket, a sérülékenységet, a bizonytalanságot és ezáltal kényelmes biztonságot ad. Az információk és egyéb dolgok fölötti kontrollt, irányítást jelenti, melyeket inkább tart meg magának a fekete kedvelője, minthogy másokkal megossza.

 A feketében benne van az összes szín és hiányzik belőle a fény. A fekete elrejt, míg a fehér az előtérbe hoz. Amit a fekete elfed, a fehér felfed. Sokan sokféle okból használjuk a feketét. Valaki a súlyát rejti el, valaki az érzéseit, valaki a félelmeit, más a bizonytalanságát.

A fekete barátságtalan, ijesztő, elnyomó hatalmat sugároz és távolságtartó. Ez megakadályozza a kétirányú kommunikációt, nehézkes emberi kapcsolatokat teremt.

noi divat 172Hasznos lehet a feketét választani, ha idegen helyre megy, vagy napi teendői miatt sokat nincs otthon. Ilyenkor a fekete elnyeli a negatív energiát és védelmet nyújt az esetleges károk, veszélyek ellen.

Akik sokszor viselnek feketét, lehetnek konzervatív, hagyománytisztelő, komolyabb gondolkodású emberek, vagy túl bonyolultnak, esetleg méltóságteljesnek érzik önmagukat. Öltözködésben gyakran a kifinomultságot, az eleganciát jelenti, gondoljon csak a kis feketére, vagy a fekete nyakkendős rendezvényekre.

A fekete valaminek a végét, a fehér valaminek a kezdetét jelöli. A tinik sokszor kötődnek lelkileg a feketéhez, amikor átélik a gyermekkor végét és eljön számukra a felnőttkör kezdete. Ilyenkor lezárják életük egy részét, a fekete lehetővé teszi számukra, hogy elrejtsék belső világukat, miközben rájönnek saját egyedi identitásukra. Problémát ez csak akkor jelent, ha leragadnak a feketénél, és később is csak azt viselik az összes többi szín kizárásával. A túl sok fekete depressziót, hangulat ingadozásokat okozhat és egy állandó negatív légkört teremt. Ha már csak fehérrel is, de vegyítve van, azonnal egy kiegyensúlyozott atmoszférát alkot. A legjobb mindig valamelyik plusz színnel kiegészíteni a feketét, hogy könnyítse, finomítsa annak energiáját.

   

A fotók forrásai: wordpress.com

Cimkék: : divatos színek, női divat 2014, női divat magazin, női divat