All for Joomla All for Webmasters

nine operettszinhaz 202109 2

  BUDAPESTI OPERETTSZINHAZ LOGO

Az új évad szeptemberben a NINE - KILENC musical premierjével kezdődik, amely Federico Fellini híres, önéletrajzi ihletésű filmje, a 8 és fél színpadi adaptációja.

NINE - KILENC, MUSICAL, BUDAPESTI OPERETTSZÍNHÁZ 2021.09.24-TŐL


Szépség klinika: Hogyan lehet a károsodott hajat ápolni

A száraz bőrön kívül az évszak másik fő problémája a szépségápolásban a haj tompa, élettelen, fénytelen, száraz és seszínű állapota.  Ha a haja nincs jó formában, az gyakran a hajszárító, hajvasaló, vagy akár a regeneráló balzsamok (igen a balzsammal is óvatosan kell bánni, mert ártalmas lehet) eltúlzott használatára, vagy a gyenge minőségű ételek fogyasztására vezethető vissza. S hogy mit lehet tenni, hogy újra szép haja legyen?


Először is le kell vágatni. Nem feltétlen drámaian rövidre, de ha az elhatározás megvan, hogy rövidebb lesz, akkor ilyenkor remek az időzítés. A rövidebbre vágott haj mindig fényesebbnek hat, mivel a fejbőrhöz közelebbi rész később nőtt, így még sokkal jobb állapotú és nem kapott még annyi káros Napsugárzást, sampont és festéket.

És ha a haj állapotát javító termékekről van szó, válassza a legújabb generációs TLC ápolókat. A siker titka a hajtőápolás és a hajszálak külső rétege, mely ha száraz, töredezik és nem veri úgy vissza a fényt, így a haj tompa lesz. Fontos megemlíteni, hogy a kondícionálókat gyakran túlzásba visszük, ami olyankor inkább már árt, mint használ.

Ami jól működik, az egy enyhébb sampon, és csak a töveknél használt gyenge balzsam, szérum, vagy olaj. Vagy a hajmosás végén jó ötlet a "savas öblítés", amikor hidegvizet citromlével összekever egy üres flakonban és a hajára borítja, ez az egyik legjobb módja, hogy a töveket és szálakat lezárja és visszaállítsa fényüket.

A legjobb hajápoló módszer azonban belülről fakad. Itt is igaz a mondás, hogy "Ki mint vet, úgy arat." Ha azt akarja, hogy a haja jobban nézzen ki, táplálnia kell a tüszőket. Igaz, hogy a hajszálak sejtjei nagyon termékenyek (csak a csontvelő szaporodik gyorsabban), ám ha nem táplálkozik rendesen és nem pihen eleget, a haj lesz az első, ami változik textúrájában, volumenben és színben. Így a legjobb tanács, amit követni érdemes, hogy szedjen A, B, E vitaminokat és biotint, amelyek a haj eredeti tápanyagai, így állagát eredeti, természetes módon javítják. 

 

 

Cimkék: : női divat magazin, női divat, haj, szépségápolás, hajápolás, károsodott haj ápolása