All for Joomla All for Webmasters

nine operettszinhaz 202109 2

  BUDAPESTI OPERETTSZINHAZ LOGO

Az új évad szeptemberben a NINE - KILENC musical premierjével kezdődik, amely Federico Fellini híres, önéletrajzi ihletésű filmje, a 8 és fél színpadi adaptációja.

NINE - KILENC, MUSICAL, BUDAPESTI OPERETTSZÍNHÁZ 2021.09.24-TŐL


Mit vesznek fel a divatlapok szerkesztői?

Felejtse el az "Ide figyeljetek csajok!" feltűnést, a legtöbb újságíró egészen egyszerűen, bár elegánsan és stílusosan öltözött fel még a Paris Fashion Week divatbemutatóinak első soraiban is.


Rebecca Lowthorpe az ELLE magazintól azt mondta: "A hordható, praktikus és csajos ruhákat szeretem. Természetesen megválogatom, hogy miben jelenek meg egy ilyen rendezvényen, mint a többiek is, de hogy beálljak a pávák közé, az nem nekem való, köszönöm. Utoljára magassarkú az ELLE Style Awardson volt rajtam, és meg kell mondjam, nagyon kényelmetlen volt."

Az utóbbi napokban elözönlötték az internetet a divatbemutatókon készült fotók, melyek nagy része az egymással versengő pávákról szól, ám nagyon sok ismert, a divatvilágban dolgozó újságíró, szerkesztő is van rajtuk. Hogy miért látni kevés fotót egyébként a divatvilágban ténykedő szerkesztőkről? Nos, ők legtöbbször nem a legmárkásabb és legdrágább ruhákat hordják.

Ugyanúgy bejárnak dolgozni nap mint nap, mint bárki, így sokkal inkább kedvelik a mindennapi, kényelmes viseletet, semmint az egyszer felvehető, egyedi különlegességeket, amelyekben sokszor jobb meg sem mozdulni. És persze nincs annyi idejük sem, hogy átmenjenek sokszor a zebrán, mire sikerül a legjobb fotót elkészíteni róluk az utcán. A legtöbbször valamilyen jól bevált, kényelmes, hétköznapi ruhát variálnak a szezonnak megfelelően, kicsit más gallért, vagy nyakvonalat választva, vagy másképp állítják be a nadrág szárát, vagy másik cipőt és táskát vesznek fel ugyanahhoz a szetthez. Cipő tekintetében is marad inkább a sötétkék farmer mellé a sok gyaloglást támogató telitalpú, lovaglócsizma, mini sarkú, vagy sportcipő, mint a "fél óráig kell felvenni", fűzős, magassarkú csizma.

A legtöbb újságírót sötétkékben, szürkében, vagy kekiben lehet most látni, illetve az idősebb generáció dámái még mindig a 80-as évek monochrome, fekete-fehér stílusában járnak. Grace Coddington, a US Vogue kiemelkedő kreatív igazgatója 30 éve ugyanazt a fekete szettet hordja minimálisan változó nüanszokkal, amelyek annyira diszkrétek, hogy valószínűleg rajta kívül senki sem veszi észre a különbséget.

Általában nem választanak mintás, feltűnőbb darabokat, amelyek valószínűleg csak egy szezont élnek meg. Mindig van a szekrényben egy időtlen túlméretes kabát, hosszú szoknya, garbó, és néhány férfiasabb szabású, igazán kényelmes viselet. Egy vállalható, középkategóriás stílust választanak legtöbben, mivel sokszor hajnalig üzleti vacsorán ülnek és másnap reggel már indul valamelyik divatbemutató, így kb. húsz perc alatt el tudnak készülni. Minimális, természetes make-up, valami egyszerű frizura, ami könnyen beállítható házilag is szombat este hatkor, egy sima, halvány körömlakk, vagy lakk nélküli manikűr, és valami ékszer, amit út közben vett, hogy feldobja az outfitet.

Anne-Marie Curtis, az ELLE UK divat igazgatója így látja: "Egyre kevesebbet költök, ahogy öregszem. Azt hiszem ez azért van, mert egyre inkább az válik fontossá, hogy milyen vagy és mit szeretsz."

 

Cimkék: : női divat magazin, női divat, női divat 2015, női divat cikkek, divat, fashion, trendi női divat, divatlapok, Paris Fashion Week, párizsi divathét