All for Joomla All for Webmasters

nine operettszinhaz 202109 2

  BUDAPESTI OPERETTSZINHAZ LOGO

Az új évad szeptemberben a NINE - KILENC musical premierjével kezdődik, amely Federico Fellini híres, önéletrajzi ihletésű filmje, a 8 és fél színpadi adaptációja.

NINE - KILENC, MUSICAL, BUDAPESTI OPERETTSZÍNHÁZ 2021.09.24-TŐL


Hogyan lehet a bolti tisztítós ruhákat otthon tisztítani?

 

Szellőztesse ki
Sokan azt hiszik, hogy a drágább ruhákat minden alkalommal tisztítóba kell vinni, ha felveszik. Ha a ruha nem koszos, nem feltétlenül kell mindig kimosni, elég ha kilógatja a ruhaszárítóra az udvaron, vagy felakasztja egy ajtóra egy nyitott ablak közelében 48 órára. Így finom friss illata lesz, kimegy belőle a parfüm, ételszag, vagy dohányfüst. Aztán vagy visszateszi a szekrénybe, vagy még ki is lehet mosni, vagy el lehet vinni tisztítóba, ha szükséges.

 

Használjon folttisztítót
A folttiszító remek akkor, ha csak egy kisebb részen lett piszkos divatos ruhája.
Különösen jó sminkfoltoknál, vegytiszító által okozottszennyeződésnél, vagy mosógépbe a nyakvonal és hónaljrész eredményesebb tisztításához. Miután kiszellőztette a ruhát, fogjon egy mikroszálaskendőt és mártsa melegvízzel hígított folttisztítóba, vagy mosószerbe. Csavarja ki, majd nyomkodja a ruhába, de soha ne törölgesse, így a foltszépen kijön és a ruha anyagát is kíméli.


Figyelje a cimkéket
A ruhákban mindig van bevarrt cimke az ajánlott tisztítási móddal, ezeket jó követni. A selymet, a gyapjút, a taftot, vagy a Victoria Beckham által előszeretettel használt viszkózselymet például mindig szárazon kell tisztítani - ha szalonba viszi, olyan céget válasszon, amely nem használja a mérgező, rákkeltő perklóretilént (tetraklóretilén).
De nem minden designer ruhát kell vegytisztítóba vinni, még akkor sem, ha az van a cimkén. Alexander Wang például gyakran használ pamutot, poliésztert vagy nejlont, amelyek mindegyike mosható otthon, mint az összes műszálas. Fordítsa ki őket mosás előtt, elég neki a kézmeleg víz, alacsony centrifuga és finomabb mosószer. Ha foltos, vagy rossz illatú, egy kis mosószerrel dörzsölje be a kisebb területet, mielőtt a gépbe teszi.

Gőzölje a kényesebb anyagokat
A gőzölés segít eltávolítani az enyhébb szennyeződéseket. Ez nagyon jó módszer a kényesebb, finomabb anyagoknál, mint a selyem, vagy a kasmír, de beválik a műszálnál is. A vízpára fellazítja a koszt, amit aztán ruhakefével el lehet távolítani. A legjobb egy kisebb, hordozható, nem túl erős gőztisztító.

Próbálja ki a gyorstippeket
Egyszer ráömlött egy kis olaj egy világosbarna velúr csizmámra. Rátettem egy kis sót, ami felszívta az olajat úgy, hogy nem is látszott a nyoma.
A szódavízbe áztatott ruhából pedig könnyen kijön a vörösbor, vagy zsírfolt, ha azonnal beleteszi.

 

 

Cimkék: : női divat magazin, női divat, divat, női divat 2015 tavasz, fashion