All for Joomla All for Webmasters

nine operettszinhaz 202109 2

  BUDAPESTI OPERETTSZINHAZ LOGO

Az új évad szeptemberben a NINE - KILENC musical premierjével kezdődik, amely Federico Fellini híres, önéletrajzi ihletésű filmje, a 8 és fél színpadi adaptációja.

NINE - KILENC, MUSICAL, BUDAPESTI OPERETTSZÍNHÁZ 2021.09.24-TŐL


NINE - KILENC musical: Grandiózus alkotói energiák az Operett színpadán

Már megérkezésünkkor lenyűgözött a Broadwayre jellemző ledfal, amelyen a szezonindító darabot hirdető grafikák villództak és ragyogták be a Nagymező utcát. Az Operettszínház klasszikus belső enteriőre magával ragadóan repít egészen az előadás kezdetéig, hiszen önmagában is leköti a figyelmet eleganciája.

nine kilenc bemutato 1 nine kilenc bemutato 2

 

Két alkalommal is megnéztük a NINE - KILENC című musicalt a karzatról és a földszintről is, melynek impozáns és egyedi diszlete egészen eltérő hatást ér el a különböző perspektívákból. Annyira innovatív a berendezés, hogy máshová fókuszál a nézői figyelem a más-más ülőhelyekről. A különleges színpadkép nem változik a darab végéig, mégis a megvilágítások és a művészek különböző pozíciói, elhelyezkedése, megjelenései, eltűnései újszerűen jelzik a helyszínek és az idő változását. A darab 3 szereposztásban kerül bemutatásra és felvonultatja a hazai zenés színjátszás nagyágyúit: Dolhai Attila, Homonnay Zsolt, Szomor György, Széles Flóra, Szendy Szilvi, Nádasi Veronika, Gubik Petra, Kékkovács Mara, Dancs Annamari, Füredi Nikolett, Polyák Lilla, Janza Kata, Ullmann Zsuzsa, Kalocsai Zsuzsa, Bánsági Ildikó, Siménfalvy Ágota, Szulák Andrea, Szilágyi Enikő, Vágó Bernadett, Auksz Éva, Benedekffy Katalin, Peller Anna, Papadimitriu Athina, Keresztes Ildikó, Vásári Mónika, György-Rózsa Sándor, Németh Attila, Földes Tamás, Pálfalvy Attila, Petridisz Hrisztosz, Dézsy Szabó Gábor. Nem feledkezhetünk meg a csodás zenei kíséretet vezénylő Bolba Tamásról és Makláry Lászlóról, továbbá érdekes színfoltja a magyar változatnak, hogy a dalszövegek Szomor György nevéhez fűződnek.

A főszereplő az előadás teljes ideje alatt a színpadon van, ami énektechnikailag és fizikálisan is igen megterhelő és mégis játékos könnyedséggel oldották meg a gondosan kiválasztott énekes-színészek. Szulák Andrea prózai és zenei alakítása kiemelkedő volt, melyet a közönség szűnni nem akaró vastapssal viszonzott a darab közben. Papadimitriu Athina sajátos temperamentuma remekül passzolt az általa megformált figurához és játéka szintén közönségsikert aratott. Polyák Lilla sugárzó színpadi jelenléte beragyogta a teret. A musical kiemelkedő vizuális élménye a több mint 50 szereplő által felvonultatott, fantasztikus jelmezek kavalkádja. A színészek, a díszlet, a jelmezek és a zene együttes energiájával meglepően adott keretet a darabnak Balázs Zoltán rendező, hogy a közönség jól szórakozhasson.

szisz, zabe

Nine-Kilenc musical bemutató


A fotók forrása: operett.hu

Szereposztás: http://www.operett.hu/index.php?inc=repertoar_mutat&rId=285&evadId=17
Jegyvásárlás: http://www.operett.hu/index.php?inc=musor&menuId=19
További fotók: http://www.operett.hu/index.php?inc=galeria&menuId=18

 

 

 

Cimkék: : női divat, divat, Budapesti Operettszínház, NINE musical, KILENC musical, Szulák Andrea, Papadimitriu Athina, Polyák Lilla, Balázs Zoltán rendező