All for Joomla All for Webmasters

nine operettszinhaz 202109 2

  BUDAPESTI OPERETTSZINHAZ LOGO

Az új évad szeptemberben a NINE - KILENC musical premierjével kezdődik, amely Federico Fellini híres, önéletrajzi ihletésű filmje, a 8 és fél színpadi adaptációja.

NINE - KILENC, MUSICAL, BUDAPESTI OPERETTSZÍNHÁZ 2021.09.24-TŐL


Interjú: Valde Orsolya, fesztiváligazgató, Paloznaki Jazzpiknik

valde-orsolya-paloznaki-jazzpiknikBevallom többször terveztem, de még sajnos nem jutottam el a Paloznaki Jazzpiknikre. Betty szerkesztőtársam idén nem hagyott nyugodni és addig mondta, míg azon kaptam magam, hogy megyünk !!! :)
Voltam már jópár fesztiválon, de ez más mint a többi. Már az elnevezése is utal az egyediségére, romantika, család, barátok, gyönyörű környezet, finomságok, felhőtlen kikapcsolódás jutnak eszembe a piknik szó hallatán. Nagyon izgatott vagyok, hogy vajon milyen lesz, biztosan kapkodom majd a fejem ide-oda a színpadok között programok, látnivalók, érdekességek, különféle gasztrokóstolnivalók és természetesen a fellépők gyűrűjében. A hozzám hasonló, első piknikezőknek Szegő Hanna közreműködése útján Valde Orsolya, fesztiváligazgató nyújt segítséget:

Ha valaki először érkezik a PALOZNAKI JAZZPIKNIK-re és kevés információval rendelkezik, mi az, amit a legfontosabb, hogy tudjon?
Hogy biztosan belefut ismerősökbe :) És hogy nálunk mindenbe érdemes belehallgatni, mert a koncertek nagyon egyedien vannak összeválogatva, a koncerthelyszínek mind másfajta bájjal rendelkeznek és más hangulattal, a domboldalon ülős érzéstől a gyertyafényes templomkert oldalában megbújó romantikus színpadhelyszínen túl a nagyszínpadon át a nádtetős tájház udvarig.


Egyre fontosabb a környezetvédelem a világon, idén a JAZZPIKNIK szervezői is a fenntartható fesztiválmegoldásokra fókuszálnak. Hogyan tudják a fesztiválozókat az ökotudatosság irányába terelni?
A fesztivál az eszközeiben is már ökotudatos, újrahasznosítható vagy lebomló alapanyagúakat használ és a hulladékválogatás miatt minden évben egyre kevesebb kommunális hulladékot termelünk. A 2019-ben megrendezett 8. Paloznaki Jazzpiknik teljes hulladékának például 60%-át hasznosítottuk újra valamilyen formában, a célunk, hogy ez előbb-utóbb 1 kg legyen maximum. A szelektív hulladékgyűjtésen túl ezen a nyáron átállunk a repohár rendszerre, ezzel is erősítve a fesztiválozók körében a környezettudatosságot, míg a jazzszerelmesek felelős és autómentes közlekedését a balatoni falvak között piknik-buszok és tuk-tukok segítik majd.

oszkar-paloznaki-jazzpiknik-2021     


Aki nem látott még korábbi videót, se fényképeket, hogyan képzelheti el a fesztivált? Klasszikus piknik helyszín, pléden ücsörgő, kellemes zenét hallgató társaságokkal?
Délután fűben ülős a Nagyszínpadunk, sok-sok pokróc a mezőn, rohangászó gyerekek, jó hangulat. Aztán este 9-től itt az igazi koncerthangulat, általában felállnak a pokrócokról táncolni! A Balaton-parti domboldalon, unikális helyen szólnak a világsztárok dallamai a csillagfényes éjszakában.
A falu helyszínei másak, sokkal intimebbek, a Fábián Juli Színpad a tájház udvarán található, a Pezsgőterasz a templomkert szélén, de van itt igazi utcazene színpadunk is. A Gyermekudvar a gyerekek kézművesfoglalkozásaitól zsizseg, illetve sok hangszert is ki lehet próbálni, népszerű zenészek segítségével.

A fellépőket mi alapján válogatják össze évről-évre?
Kiket szeretünk, kinek a koncertjére mennénk el. Ez az első szűrő, aztán ezt összevetjük az eddigi tapasztalattal, mi tetszett a közönségünknek a legjobban. Most már a funk és soul elérhető nagyöregjeit elhívtuk, így próbálunk jövőre kicsit fiatalítani.

Milyen öltözék a legpraktikusabb a rendezvényre?

A napközbeni piknikhangulat miatt mindenképpen olyan öltözék a praktikus, amiben szívesen heveredünk le egy pokrócra a dűlőben.

Kisgyerekesek és kutyások is látogathatják a Jazzpikniket? Van számukra is program, kényelmes szórakozási lehetőség?
Már az indulás óta családi fesztiválként működünk, egyre több figyelmet fordítunk a kicsiknek szóló programokra. Az idei évben a faluban található Gyermekudvarban kézműves foglalkozásokkal, hangszersimogatóval, fahalfestéssel és csokoládéworkshoppal várjuk a kisebbeket. A Nagyszínpad előtt már hagyományosan ismét lesz gyerekrét, ahol fajátékokkal játszhatnak. A fesztivál abszolút kutyabarát rendezvény, szeretettel várjuk a hű társakat!

Milyen a paloznaki infrastruktúra és mit kínál a fesztivál a látogatóknak, elbírják a fesztiválozók igényeit, mint szállás, étkezési lehetőségek?
A butikfesztivált úgy alakítottuk ki, hogy a környező falvakat bekapcsolva állnak rendelkezésre szálláslehetőségek, így Paloznak megőrzi mesés valóját. Piknikbuszokkal tudnak bejutni, valamint hazamenni a piknikezők; a buszok Balatonalmádi, Balatonfűző, Balatonfüred és Veszprém településekről ingáznak. Emellett tuk-tukok és taxik szállítják az embereket, próbáljuk minimalizálni az autós forgalmat. Számos étkezési lehetőség van; válogatott ételkiállítók truckjai állomásoznak a Nagyszínpad területén és a faluban.

Az interjút készítették: Szijjártó Szilvia, Zarándy Bernadett

Jegyvásárlás: https://hu-jp-webshop.netpositive.hu/category/jegyek#webshop-app-sticky

Jazzpiknikes emléktárgyak: https://hu-jp-webshop.netpositive.hu/category/merch#webshop-app-sticky

A fotók forrása:
https://jazzpiknik.hu
https://www.facebook.com/jazzpiknik/
https://www.noklapja.hu
https://eszakipart.hu

 

     

Cimkék: : női divat magazin, női divat, divat, fashion, divatmagazin, Paloznaki Jazzpiknik 2021