All for Joomla All for Webmasters

nine operettszinhaz 202109 2

  BUDAPESTI OPERETTSZINHAZ LOGO

Az új évad szeptemberben a NINE - KILENC musical premierjével kezdődik, amely Federico Fellini híres, önéletrajzi ihletésű filmje, a 8 és fél színpadi adaptációja.

NINE - KILENC, MUSICAL, BUDAPESTI OPERETTSZÍNHÁZ 2021.09.24-TŐL


NINE-KILENC: Nagysikerű BROADWAY MUSICAL első alkalommal Budapesten

Az új évad szeptember 24-én Arthur Kopit - Maury Yeston: Nine-Kilenc című, nagyszabású Broadway-musical premierjével kezdődik a Budapesti Operettszínházban, amely Federico Fellini híres, önéletrajzi ihletésű filmje, a 8 és fél színpadi adaptációja. A három szereposztással tervezett előadás egy társulatépítő darab, amely igazi sztárparádét kínál, az Operettszínház többgenerációs sztárgárdája mellett vendégként látható a színpadon Bánsági Ildikó, Keresztes Ildikó és Szilágyi Enikő. A budapesti ősbemutató egyedülállóságát fokozza, hogy a Broadway-mű zeneszerzője, Maury Yeston hozzájárult a budapesti előadás bővített zenei anyagához, ennek köszönhetően az operettszínházi előadásban hangzik el majd először, ráadásul magyarul a Nine-Kilenc filmváltozatának három ikonikus slágere, a Cinema Italiano, a Take it All és a Guarda la Luna. A musical történetének 40 éve! alatt ez a három dal csak és kizárólag most fog színpadon felcsendülni, eddig csak a filmváltozatban volt hallható.

nine kilenc kozonsegtalalkozo 1 nine kilenc kozonsegtalalkozo 6

A színpadi tér semmilyen eddigi operettszínházi előadáséhoz nem hasonlít: a színészek szinte áttetsző elemek között mozognak, és ebben a közegben a három főszereplőnek, Dolhai Attilának, Homonnay Zsoltnak és a magyar szövegeket is jegyző Szomor Györgynek megvan a lehetősége, hogy teljesen a saját képére formálja Contini alakját. A sokféle zenei műfajból merítő alkotás az Operettszínház Musical Együttese számára is rendkívüli lehetőségeket biztosít a tarantella, a flamenco, a vogue, a revü, a klasszikus és kortárs táncok által inspirált koreográfiák színpadi bemutatása által.

A szeptember 24-ei, 25-ei és 26-ai budapesti ősbemutató előtt 09.09-én a Budapesti Operettszínház főbejárata előtt kígyózva sorakoztak a kíváncsi és izgatott nézők, a műfaj rajongói - szám szerint 400 fő -, akik mind a Nine/Kilenc közönségtalálkozójára érkeztek a fővárosból és a különböző vidéki városokból. Ők mindnyájan azon nyereményjátéknak a győztesei voltak, amelyre a színház épületében, vagy a Nagymező utcai teátrum előtt készült fotókkal nevezhettek a jelentkezők még júniusban. A beérkezett fotókat a színház előcsarnokában lévő interaktív kivetítőkön a közönség a jövőben is megtekintheti.

nine kilenc kozonsegtalalkozo 4 nine kilenc kozonsegtalalkozo 5

A sajtó- és közönségtalálkozón Kiss-B. Atilla Főigazgató a színpadon köszöntötte a nézőket. "Mint látják, még soha ennyi primadonna lépcsőn nem sorakozott a Budapesti Operettszínház színpadán, mint most. Ha a hármas szereposztást figyelembe vesszük, akkor azt is elmondhatjuk bátran, hogy még soha ennyi musical-sztár hölgy nem szerepelt egy produkcióban, mint most. És ha még azt sem tévesztjük szem elől, hogy Németh Anikó jelmezei személyre szabottan készültek művészeinkre, akkor az is állítható, hogy soha ekkora jelmez-parádé még nem vonult fel ezen a színpadon, mint ebben a produkcióban."

Balázs Zoltán, az előadás Jászai Mari-díjas rendezője arról beszélt, hogy: "Én egy szabálytalan fickó vagyok, igyekszem ebből a szabálytalanságból erényt kovácsolni, és olyan alkotótársakkal körbevenni magam, akik ezt a szabálytalanságot meghosszabbítják, és megpróbálnak ennek a motorizációs energiának és fordulatszámnak megfelelve önálló személyiséggel alkotótársaimmá válni. Az Operettszínház társulatának tagjai fölvették a tempót, nagyszerű kondícióban vannak, és alig várják, hogy Önöket meglepjék ezekkel a nagyon különleges dalokkal és természetesen magával a történettel, ami Fellini szellemiségéhez lesz hű."

Bolba Tamás karmester úgy fogalmazott: "Maury Yeston a musical világ egy kulcsfigurája, ha utána olvasunk az ő megnyilvánulásainak, akkor őt állítólag tíz évesen a My Fair Lady ragadta magával, mint színházi élmény, és ez olyan erős benyomást tett rá, hogy gyakorlatilag gyerekkora óta a színházi zene és a színház által szcenírozott muzsikaszerzés végig kísérte az életét. A Yale Egyetem professzorának elmondása szerint a Titanic volt az első olyan musical, amit a neve fémjelezett. A Nine-Kilenc musicalben gyakorlatilag minden dal más karakter, a szvingtől kezdve a latin diszkóig, a klasszikus recitativóig mindenféle zenei stílus megjelenik. Egy végtelenül színes, élvezhető, jól játszható musical."

nine kilenc kozonsegtalalkozo 2 nine kilenc kozonsegtalalkozo 3 

Forrás: http://operett.hu

Összefoglaló videó a sajtó- és közönségtalálkozóról: https://www.youtube.com/watch?v=XN7Cn0sgq50

Jegyek: http://www.operett.hu/index.php?inc=musor&menuId=19

További fotók az eseményről: http://www.operett.hu/index.php?inc=kepgaleria&kId=500

Cimkék: : divat, fashion, divatmagazin, Budapesti Operettszínház, NINE musical, KILENC musical