All for Joomla All for Webmasters

nine operettszinhaz 202109 2

  BUDAPESTI OPERETTSZINHAZ LOGO

Az új évad szeptemberben a NINE - KILENC musical premierjével kezdődik, amely Federico Fellini híres, önéletrajzi ihletésű filmje, a 8 és fél színpadi adaptációja.

NINE - KILENC, MUSICAL, BUDAPESTI OPERETTSZÍNHÁZ 2021.09.24-TŐL


Hogyan épülnek be az arcmaszkok a mindennapjainkba?

Akár tetszik, akár nem, így hordjuk vagy úgy, de az arcmaszkok viselését meg kell szokni, mert sok helyen kötelező viselni. Hogyan tudják a divattervezők és a butikok beilleszteni ezt az új kiegészítőt a kínálatba?

Az arcmaszkok viselete a legijesztőbb időszakban kötelező lett a világon talán mindenhol zárt térben és az utcán egyaránt, s azóta ugyan enyhültek a szabályozások, mégis beépülni látszanak az életünkbe. A koronavírus hozta veszélyhelyzet kapcsán kialakult újfajta életmóddal az egyéni védőeszközök és az arcmaszkok új normákká váltak. Íme néhány javaslat, hogyan lehet megbarátkozni ezekkel a kiegészítőkkel:

  1. Igazítsa évszakokhoz, időjáráshoz

columbia gyerek fejvedo szettKényelmes, puha nyakmelegítők
A gyerekekkel például meg lehet szerettetni valamilyen mesefigurás nyakmelegítőt, amit szükség esetén az arcukra is fel tudnak húzni és sokkal kényelmesebb, mint egy arcmaszk, ráadásul nehezebben is esik le, s a gyerek nem hagyja el olyan könnyen.

Beépített kiegészítők
A Boohoo jött rá elsőként, hogy az arcmaszkokat kapucnis pulcsikkal egybe is lehet építeni, s az így létrejövő símaszk-szerű viselet hidegben melegíti az egész arcot és biztonsági célt is szolgál. Az ötlet annyira bevált, hogy Londonban a téli sportok szerelmesei azonnal felvásárolták a piacra dobott teljes készletet.

Textilzsebkendők, arckendők
Nagyon sok sztár, köztük Sarah Jessica Parker is valamilyen sálat, vagy kendőt választ alternatívaként az arcmaszk helyett. Kérdéses, hogy mennyire hatékonyak ezek a bacilusok, vírusok ellen, de annyi bizonyos, hogy a semminél több és jobban mutat. Ha alá egy vékonyabb orvosi maszk is kerül, a védelem máris erősebb.

 

  1. Ügyeljen a kényelemre

Az üzletekben kapható maszkok mindössze 15%-át tartják kényelmesnek
A kényelmetlenség olyan tényező a maszkokat illetően, amit a gyártóknak, kereskedőknek mielőbb meg kell oldaniuk. Aki gyorsan reagál és képes olyan maszkot gyártani, ami nem zavaró és kényelmes, rengeteg vásárlót szerezhet.

A gyártók és üzletek nem hívják fel a figyelmet az extrákra, vagy nem is gyártanak speciális maszkokat
A kiskereskedelemben elérhető termékeknek csak 6%-a használja a „lélegző” kifejezést, 7%-a pedig a „könnyű” szót, amelyek segíthetnek a vásárlóknak dönteni, hogy melyik maszk lesz az ideális számukra. A tervezés során és a termékleírásokban alkalmazandó egyéb kifejezések között szerepel még ugyancsak kis arányban a „bőrbarát”, amely különösen a pattanásokra hajlamos vevőknek fontos, hiszen sokan tapasztalták pattanások megjelenését, amit a maszk viselése okozott. Az amerikai Dillard's áruház legtöbbször a „kényelmes” kifejezést használja, és többféle stílusban, többféle méretű maszkot is árul. A Nordstromban lehetőség van egyénre szabni a maszkokat, amik alapból fel vannak szerelve egy fém orrtámasszal, és extra felárért további szerelékek is választhatók.

Ki lehet próbálni a selymet, ami szettekbe is könnyen illeszthető revolve selyem arcmaszk
A selyemmaszkok többsége 20-40 dollár között elérhető az Egyesült Államokban, míg 20-40 font között az Egyesült Királyságban. A Dolce & Gabbana több darabból álló selyem szettjei 945 font / 1,193 dollár körül vannak, de pl. a Revolve már 21 dollárért is kínál hasonlót és vannak más olcsóbb kategóriájú márkák is, melyek könnyű, nyomtatott selyem darabokkal rendelkezik, amelyek egyik eleme egy arcmaszk.

 

 

  1. Használja ki a sport nyújtotta lehetőségeket

nike vaporknit strike sportvedomaszkAz Under Armour sportmaszkjait pár óra alatt elkapkodták
Ez bizonyítja, hogy nagy rá a kereslet. Nincs más olyan üzlet, amelynek lenne hasonló terméke a piacon. Az UA honlapján a vásárlók feliratkozhatnak, hogy értesítést kapjanak, amikor a termék újra elérhető lesz. A maszknak állítható orrtámasza van, négy méretben kapható, három rétegű és különböző szövetekből készül. A külső szövetek távtartó tulajdonságúak, ami elősegíti kis légpárnák kialakulását, ez struktúrát teremt, ami által könnyebb a lélegzés. A belső réteg Iso-Chill technológiát alkalmaz, amely eloszlatja a hőt.

Ki lehet próbálni a feketén kívül mást is
A legtöbb sportruházati gyártó a maszkok esetében csak feketében gondolkodik, amin van esetleg egy kis fehér logó és biztosan ezekre van a legnagyobb igény, de néhány márka már felfedezte, hogy lehetne színesebb edzőruhákat is kínálni. A Forever 21 jött ki elsőként egy olyan szettel, ami nem feltétlenül a legpraktikusabb kialakítású, viszont kevésbé komor, mint a fekete.

A NIKE szolidan az alaptulajdonságot helyezi fókuszba
Már 2018 októberében jelentek meg Nike nyakmelegítők, amit egy évvel később stílusban megújítottak, s idén áprilisban is egy hasonló terméket mutattak be. Habár a nyakmelegítő alkalmas arra, hogy az orr fölé húzva az egész arcot eltakarja, a gyártó a koronavírusra különösebben nem is reagált, viszont kiemelte a termék fő funkcióját, hogy rendkívül jól melegít az új fejlesztésű VaporKnit anyagnak köszönhetően.

  1. Közösségi funkció

revolve elegans arcmaszkCsinos, dekoratív maszkok az orvosi maszkok fölé, vagy helyett
A Revolve azoknak készít maszkokat, akiknek nem tetszenek a hagyományos orvosi maszkok. A csillogó, láncszerű anyagból készült ruháikhoz készítettek ugyanebből az anyagból maszkot is, ami nagyon elegánsnak hat és van benne egy könnyedebb bélés is, hogy biztosítsa a szükséges védelmet.

Stílus a maszkviselésben is
Egyre több üzlet kínál bónusz anyagdarabot a ruháihoz, ami segíthet abban, hogy a vásárló saját magának olyan maszkot készítsen amilyet szeretne, viszont a ruhájához passzolni fog. A BHLDN pl. menyasszonnyi ruhákhoz is kínál csipkés maszkokat.

  1. Ár-érték arány

shein arcmaszk szettVegye fontolóra a több darabos csomagok beszerzését
Ha több maszkot vesz egyszerre, az mindig olcsóbb és elérhetőek olyan kiszerelések is, amikor egy csomagban eltérő színű, stílusú, vagy akár többféle méretű maszk is van, ami akár az egész családnak is jó lehet.

Fejdísz szettek
A csomagokat sem kell túl szigorúan értelmezni, nem csak maszkokból állhatnak.  A SHEIN például többféle összeállítást is kínál, melyben van egyforma maszk, hajráf, hajpánt, hajcsat, hajgumi, vagy egyéb kiegészítők.

És még néhány ötlet:

Fogadja el az üzletekben ingyenesen kínált maszkokat, bármikor szükség lehet rá, ha például elfelejti magával vinni, vagy feltenni az otthonit, de be lehet tenni tartaléknak is a táskába, vagy kocsiba

Ünnepek alkalmával mindenki arcára mosolyt csalhat egy vicces, vagy ünnepi hangulatú maszk, ősszel a gesztenye, vagy gomba minta, Karácsonykor a rénszarvas piros orra.

 

A fotók forrásai: columbia.com, revolve.com, nike.com, shein.com, zazzle.co.uk.

Cimkék: : női divat, divat, arcmaszk