Film

10. jubileumi Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál

A 10. BIDF alkalmával ismét Oscar- díjas rendezők újabb filmjeit, valamint Oscar- díjra jelölt filmeket (Defiant, Total Trust) hívott meg a fesztivál, ahogy a korábbi években is. A közönség pedig minden vetítés után a filmek alkotóival és szakértőkkel beszélgethet. A magyar szakma előtt az elmúlt 10 év magyar filmjeiből készült válogatással (Best of BIDF) tiszteleg a fesztivál.
 |  Super User  |  Film, TV, mozi, videó, könyv

2024. január 27. és február 4. között 70, sokszorosan díjnyertes film, több, mint 200 vetítéssel, 50 Civil Nagykövettel, 25 Nemzetközi Zsűritaggal, Budapesten a Cinema City Mammut moziban, és másik 10 városban: Debrecenben, Egerben, Győrben, Jászberényben, Pécsen, Szegeden, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen és Veszprémben várja tízezres közönsége mellett újabb nézőit. A 40 versenyfilm 5 szekcióban versenyez. Nem meglepő a szekciók elnevezése: A Te országod, A Te harcod, A Te titkod, A Te hited, A Te vágyad.

A Te tíz éved hogy telt?

…teszi fel a kérdést a 2024 januárjában 10. jubileumát ünneplő Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál, a BIDF.

“A mi 10 évünk, a mi országunkban, a mi harcunkkal, a mi vágyainkkal, a mi titkainkkal és a mi hitünkkel azzal telt, hogy Magyarországra hoztuk a világ legrangosabb filmjeit – a közönségnek. Az eltelt 10 évet 10 éves gyerekek szimbolizálják felületeinken, mert nem mindegy, hogy egy társadalom, vagy egy ember életében 10 év hogyan telik el.”– mondják a szervezők.

BIDF 2024 202312

A 10. BIDF alkalmával ismét Oscar- díjas rendezők újabb filmjeit, valamint Oscar- díjra jelölt filmeket (Defiant, Total Trust) hívott meg a fesztivál, ahogy a korábbi években is. A közönség pedig minden vetítés után a filmek alkotóival és szakértőkkel beszélgethet. A magyar szakma előtt az elmúlt 10 év magyar filmjeiből készült válogatással (Best of BIDF) tiszteleg a fesztivál. GÁZA- címmel a korábbi évek izraeli- palesztin témájú filmjeit láthatja újra a közönség, szakértői beszélgetésekkel együtt.

Eddig 30 gimnázium jelezte szándékát, hogy diákjaival ismét látni szeretné a valóságról művészi erővel mesélő történeteket, az egész világból.
December 10-től indul a bérletvásár mindazoknak, akik filmes fesztiválélményt szeretnének ajándékozni karácsonyra.
Aki igazi filmélményre vágyik, 10. alkalommal sem fog csalódni.

További információk:

https://bidf.hu/
https://www.facebook.com/bidf.hu
https://www.instagram.com/bidf_official/
BIDF youtube

Tóth Melinda
sajtóreferens
BIDF

 


More Coverage

A zene öröm veled – Elindult az évad a Liszt Ferenc Kamarazenekarnál!

A Liszt Ferenc Kamarazenekar új bérlete 2023 februártól májusig: három koncert a Zeneakadémián és egy hangverseny a Művészetek Palotájában. Kitűnő szólistákkal, születésnapi meglepetéskoncerttel, klasszikus remekművekkel és izgalmas kortárs zenei kínálattal készülnek.

Felejthetetlen filmélmény – BIDF

Ne vedd el mások életét és lelkét, múltját és jelenét, szabadságát és örömét, alkotását és hitét, ne pusztítsd el a környezeted!

Mozizás, streamingelés, hagyományos televíziózás vagy épp egyik sem?

A Magyar Könyv is Magyar Termék, MKMT mozgalom célja a magyar szerzők magyar nyelven írt könyveinek népszerűsítése.

Copyright © 2013- | Minden tartalom jogvédett. Ászf
www.anoidivat.hu | Elérhetőség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vissza a lap tetejére