Érdekességek Archivenov. 26, 2016
Érdekességek

A divatvilág és a drogok

A sztori ott kezdődik, hogy októberben az egyik óriásira nőtt amerikai ruhát, cipőt, kiegészítőket áruló kiskereskedelmi hálózat kivette kínálatából Jeremy Scott gyógyszer fókuszú "Moschino kapszula kollekcióját" (már a kapszula kollekció is elég gyanús elnevezés), miután a vásárlók arra panaszkodtak, hogy a kollekció az opioidok fogyasztását népszerűsíti.

szept. 9, 2016
Érdekességek

A divatmániások használják legtöbbet az Instagramot

Lehet, hogy néhány komolyabb divatbemutatón szívesen betiltanák a szelfizést, de az biztos, hogy az Instagram az egyik legjobb internetes platform, ha valaki új márkákat, ruhákat szeretne találni, vagy kíváncsi, hogy kedvenc divattervezői mivel hol tartanak. Ugyanígy a divatcégeknek is kiváló lehetőség, hogy fényképes beszámolókat tudnak bemutatni a színfalak mögül vásárlóiknak a legújabb kollekcióról. 

aug. 26, 2016
Érdekességek

Csipke a divat világában

Ahogy a források között keresgéltem, nem sikerült egyértelműen megállapítani, hogy Olaszország, vagy Belgium az őshazája, mert mindkettőt megnevezik, mint ahol elsőként kitalálták és megjelent a csipke, de az biztos, hogy a XVI. században az egyik legdrágább elem volt egy-egy öltözeten, amit csak a leggazdagabb nők és férfiak engedhettek meg maguknak. Olaszországban, Velencéből az itáliai reneszánsz küldte szét világszerte a lyukacsos, tört, puha anyagot, melyen először egyszerűbb formájú minták, majd virágok, állatok, érzelmek jelentek meg arisztokratikus jellege miatt elősz...

júl. 11, 2016
Érdekességek

Divatos színek 4. Piros

Mivel a testünkben áramló vér színe vörös, ősidők óta hozzák összefüggésbe a piros színt az áldozattal, veszéllyel és bátorsággal. Manapság azonban inkább a modern életforma lágyabb asszociációi érvényesek, melyek szerint Amerikában és Európában a piros több ellentmondást is magában foglalva az energia, az aktivitás, a szenvedély, a szexualitás, a harag, az öröm és a szeretet színe, míg több ázsiai országban a boldogságot jelképezi.

júl. 8, 2014
Érdekességek

Divatos színek - A színek jelentése 3. Rózsaszín - Romantika

A rózsaszín nevét a rózsa virágról kapta. A felmérések szerint Európában és Amerikában a rózsaszín leggyakrabban a nőiesség, érzékenység, gyengédség, romantika, báj, remény és a gyermekkor színe. A szín az egyetemes, feltétel nélküli szeretet jelenti önmagunk és mások iránt. Képviseli a barátságot, a  szeretetet, a harmóniát, a belső békét és a megközelíthetőséget. A rózsaszín a hivatalos színe a kislányoknak és képviseli a cukiságot és hogy minden szép.

máj. 8, 2014
Érdekességek

Divatos színek - A színek jelentése 2. Fekete - Rejtély

A fekete szín a rejtett, a titkos, az ismeretlen szimbóluma, így egy misztikus légkört teremt maga körül elrejtve a dolgokat a világ elől. A színek pszichológiája szerint ez az a szín, ami védelmet nyújt a külső érzelmi stresszel szemben. Egy akadályt képez a belső és a külvilág között, elrejti az érzelmeket, a sérülékenységet, a bizonytalanságot és ezáltal kényelmes biztonságot ad. Az információk és egyéb dolgok fölötti kontrollt, irányítást jelenti, melyeket inkább tart meg magának a fekete kedvelője, minthogy másokkal megossza.

ápr. 17, 2014
Érdekességek

Divatos színek - A színek jelentése 1. Fehér - Tisztaság

A fehér színhez a világon mindenütt a tisztaság, egyszerűség, igazság, minimál, kezdet, újrakezdés, szűziesség érzetét párosítják. Egy üres papír, amelyre bármit írhat, egy festővászon, amelyre bármit festhet, egy szoba, amelyet bármivel és bárhogyan megtölthet. Még minden tiszta, nincs benne se hiba, se kudarc, se fájdalom, se bánat, se veszteség. Ott rejlik viszont a sikerek, az eredmények, a szeretet, a nyugalom, a béke lehetősége.

Copyright © 2013- | Minden tartalom jogvédett. Ászf
www.anoidivat.hu | Elérhetőség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vissza a lap tetejére