Színház Archiveápr. 9, 2023
Színház

Töltse a Magyar Költészet Napját a József Attila Színházban

A Dunánál - Versek egymás után, megemlékezés József Attiláról a költészet napján a József Attila Színház társulatának előadásában. 2023. április 11-én 17:00-kor a társulat színművészei egy-egy József Attila verssel tisztelegnek névadójuk előtt.   Hajózzunk együtt József Attila Dunáján Az előadás rendezője Hargitai Iván, a színház művészeti vezetője. Összesen tizenkilenc, ritkán hallott, a költő életét meghatározó, merengő verset mondanak el a színművészek. Igazán különleges versekkel teli délutánban lesz része annak, aki ellátogat a József Attila Színházba. A költő életének abból a ...

febr. 22, 2023
Színház

A Karamazov testvérek

Közeledik a felkészülési időszak vége a József Attila Színházban a Dosztojevszkij életmű utolsó és egyben legfontosabb színpadra alkalmazott regénye kapcsán. Négy fiú egy apától. Négy különböző lélek, egyéniség, négy különböző életút. Valamelyikük gyilkos, vagy mind a négyen. Karamazovok.

febr. 21, 2023
Színház

Koldusopera a József Attila Színházban

A londoni Soho legmélyén Bicska Maxi, a sármos rablógyilkos titokban feleségül veszi Peachum, a koldushálózatot működtető üzletember egyetlen leányát, Pollyt. A koldusok királya azonban elégtételt vesz a bandavezéren lánya elcsábításáért. A zenés színház műfajának egyik legmeghatározóbb darabja, tele jobbnál jobb dalokkal, merész koreográfiával. A hírnevének megfelelően humoros és egyben elgondolkoztató Opera, Musical, Operett és mindezek paródiája.

dec. 15, 2022
Színház

Elkezdődtek A hosszú élet titka próbái a 6SZÍN-ben

Február 24-én mutatja be a Rényi Ádám novelláiból készült színpadi művet a 6SZÍN. A februári két előadásra már kaphatók a jegyek a jegy.hu-n és a színház pénztárában.

dec. 13, 2022
Színház

Szabó Magda családjának története a József Attila Színházban

Szabó Magda írónő nevét Magyarországon még az is ismeri, aki kevésbé van jóban az irodalommal. Szüleiről, rokonairól azonban bizonyára leginkább a munkásságának követői, vagy az irodalom kedvelői tudhatnak többet. A Régimódi történet című családregény nem csak Szabó Magda felmenőiről próbál minél valósághűbb képet adni, hanem a magyar történelem egy fontos korszakáról, mérföldköveket is érintve.

nov. 15, 2022
Színház

LIZZIE ROCKMUSICAL ősbemutató

A függöny kinyílásával azonnal létrejött az az underground atmoszféra, amely az egész darab alaphangulata. Ez nem is meglepő, hiszen a műfaj krimi, a történet egy kettős gyilkosság köré épül. A hétköznapi zsongás után kellett pár perc, hogy ráhangolódjunk a témára, azonban a történet színpadi megjelenítése egészen nagyszerű, így mindvégig kíváncsaik voltunk a következő pillanatokra. 

okt. 13, 2022
Színház

Egy kettős gyilkosság igaz története - Jön a LIZZIE rockmusical a RAM Színházban

A Filter Produkció és a PB2 Company 2022. október 31-én mutatja be a LIZZIE című rockmusicalt a RaM Színházban Tucker András rendezésében.

okt. 12, 2022
Színház

Elindult az őszi évad a József Attila Színházban

A József Attila Színház évadnyitó utcabállal kezdte a szeptembert. A régi hagyományokhoz híven idén interaktív játékokkal készültek  kicsiknek és nagyoknak! Nyílt próbával (Márai Sándor: Kaland című színműve), kulisszajárással (Nemcsák Károly igazgató úr vezetésével), kedvezményes jegy-és bérletvásárlással várták az érdeklődőket.

márc. 2, 2022
Színház

Interjú: Benkó Bence, A király bolond

A héten pénteken, március 4-én mutatja be a k2 Színház legújabb darabját a 6SZÍN Teátrumban Budapesten a Jókai utcában. A király bolond című előadás Edward Bond Lear című drámájára építkezik Földényi F. László fordításának felhasználásával. A darab olvasópróbáján Helyes Georginanak interjút adott Benkó Bence rendező, illetve a fotóspróbán képek is készültek. A király bolond elnevezésű darab az alcím szerint egy haldoklón zengő, végső, bús panasz egy felvonásban. "Ha Isten teremtette volna a világot, mindig igazságos és bölcs lenne a hatalom, és mennyi szenvedést takaríthatná...

Copyright © 2013- | Minden tartalom jogvédett. Ászf
www.anoidivat.hu | Elérhetőség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vissza a lap tetejére