Színház Archivenov. 22, 2023
Színház

Kortárs humor a konzervatív drámában - L'Artistic Társulat - Bernarda Alba háza

Sokakban felkeltheti az érdeklődést amikor fiatalok korukat megelőző, akár már feledésbe merült témákkal foglalkoznak és kortárs környezetbe ültetve újraértelmezik azokat, hogy aztán sajátos, vagy általános, de korszerű megvilágításban helyezzék a figyelem középpontjába. A friss L'Artistic Társulat premiere a Bethlen Téri Színházban modern, szellemes keretbe helyezte az egyébként konzervatív, 1939 nyarán játszódó Bernarda Alba háza című darabot és a Tigli Hande Tímea által rendezett karakterek mókás hangsúlyozása ellensúlyozza az egyébként komor hangulatot.

nov. 11, 2023
Színház

Az új L'Artistic Társulat első bemutatója a Bethlen Téri Színházban november 18-án

A L'Artistic Társulat 2023 júliusában alakult. Csapatunkat a színház, a színpad és az alkotás iránti rajongás hozta össze. Fontos számunkra a társadalmi közösségvállalás. Kötelességünknek érezzük, hogy előadásainkkal értéket közvetítsünk minden korosztálynak.

ápr. 9, 2023
Színház

Töltse a Magyar Költészet Napját a József Attila Színházban

A Dunánál - Versek egymás után, megemlékezés József Attiláról a költészet napján a József Attila Színház társulatának előadásában. 2023. április 11-én 17:00-kor a társulat színművészei egy-egy József Attila verssel tisztelegnek névadójuk előtt.   Hajózzunk együtt József Attila Dunáján Az előadás rendezője Hargitai Iván, a színház művészeti vezetője. Összesen tizenkilenc, ritkán hallott, a költő életét meghatározó, merengő verset mondanak el a színművészek. Igazán különleges versekkel teli délutánban lesz része annak, aki ellátogat a József Attila Színházba. A költő életének abból a ...

febr. 22, 2023
Színház

A Karamazov testvérek

Közeledik a felkészülési időszak vége a József Attila Színházban a Dosztojevszkij életmű utolsó és egyben legfontosabb színpadra alkalmazott regénye kapcsán. Négy fiú egy apától. Négy különböző lélek, egyéniség, négy különböző életút. Valamelyikük gyilkos, vagy mind a négyen. Karamazovok.

febr. 21, 2023
Színház

Koldusopera a József Attila Színházban

A londoni Soho legmélyén Bicska Maxi, a sármos rablógyilkos titokban feleségül veszi Peachum, a koldushálózatot működtető üzletember egyetlen leányát, Pollyt. A koldusok királya azonban elégtételt vesz a bandavezéren lánya elcsábításáért. A zenés színház műfajának egyik legmeghatározóbb darabja, tele jobbnál jobb dalokkal, merész koreográfiával. A hírnevének megfelelően humoros és egyben elgondolkoztató Opera, Musical, Operett és mindezek paródiája.

dec. 15, 2022
Színház

Elkezdődtek A hosszú élet titka próbái a 6SZÍN-ben

Február 24-én mutatja be a Rényi Ádám novelláiból készült színpadi művet a 6SZÍN. A februári két előadásra már kaphatók a jegyek a jegy.hu-n és a színház pénztárában.

dec. 13, 2022
Színház

Szabó Magda családjának története a József Attila Színházban

Szabó Magda írónő nevét Magyarországon még az is ismeri, aki kevésbé van jóban az irodalommal. Szüleiről, rokonairól azonban bizonyára leginkább a munkásságának követői, vagy az irodalom kedvelői tudhatnak többet. A Régimódi történet című családregény nem csak Szabó Magda felmenőiről próbál minél valósághűbb képet adni, hanem a magyar történelem egy fontos korszakáról, mérföldköveket is érintve.

nov. 15, 2022
Színház

LIZZIE ROCKMUSICAL ősbemutató

A függöny kinyílásával azonnal létrejött az az underground atmoszféra, amely az egész darab alaphangulata. Ez nem is meglepő, hiszen a műfaj krimi, a történet egy kettős gyilkosság köré épül. A hétköznapi zsongás után kellett pár perc, hogy ráhangolódjunk a témára, azonban a történet színpadi megjelenítése egészen nagyszerű, így mindvégig kíváncsaik voltunk a következő pillanatokra. 

okt. 13, 2022
Színház

Egy kettős gyilkosság igaz története - Jön a LIZZIE rockmusical a RAM Színházban

A Filter Produkció és a PB2 Company 2022. október 31-én mutatja be a LIZZIE című rockmusicalt a RaM Színházban Tucker András rendezésében.

Copyright © 2013- | Minden tartalom jogvédett. Ászf
www.anoidivat.hu | Elérhetőség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vissza a lap tetejére