Tervezők & Designerek Archivefebr. 10, 2024
Tervezők & Designerek

Interjú: Volodymyr Sidletskyi divattervező

Volodymyr Sidletskyi szabó nagymamájától örökölte szenvedélyét a szabás és a ruhakészítés iránt. Ukrajnában a Hrytsiv Művészeti Főiskolára, majd a Hmelnickij Nemzeti Egyetemre járt, dolgozott 2 ukrán divatmárkánál, majd saját divatműhelyében ruhákat tervezett és különböző nemzetközi divatversenyeken díjakat nyert. A márka hivatalos oldalának Facebook-bemutatkozója szerint konceptuális, kézzel készített, minőségi fenntartható divatot képvisel a klasszikustól az avantgárdig, harmóniában a környezettel. A Sidletskyi egy példa arra, hogy a design hogyan válhat a környezetvédelem hangadójává.

febr. 7, 2024
Tervezők & Designerek

Interjú BCEFW AW2425: ARTISTA - Mi a kapocs az Ikebana és a csillagközi tér között?

Gazdag és érzékeny színvilágú printek, megmunkált felületek, feltűnő kiskabátok, puhán beburkoló rétegek és formák, nőies sziluettek jellemzik a jövő őszi-téli szezont - fogalmazta meg a tervezőtrió az ARTISTA legújabb kollekciójának koncepcióját, amit a Budapest Central European Fashion Week AW2425 eseményen mutattak be a Szépművészeti Múzeumban január végén.

febr. 2, 2024
Tervezők & Designerek

Interjú BCEFW AW2425: Merő Péter ruhatervező 2. rész

Mindig izgalmas, még ha rövid időre is betekinteni a különböző szakmák, hivatások kiemelkedő képviselőinek tevékenységébe, munkafolyamataikba. Meg lehet ismerni az adott terület jellegzetességeit, érdekes személyiségeket, valamint mintává válhat, hogy mitől lesz valaki sikeres és milyen nehézségekkel találkozik. Merő Péter ruhatervező divathoz, a választott szakmájához való attitűdje minden bizonnyal példa értékű. Profinak látszik a ruhatervezésben és a kapcsolódó feladatok megoldásában egyaránt, gyors és intelligens gondolkodás jellemzi, együttműkődő, hatékony és gördülékeny. Nagyon k...

jan. 22, 2024
Tervezők & Designerek

Interjú BCEFW AW2425: Merő Péter ruhatervező 1. rész

Merő Péter honlapjának bemutatkozó első sora roppant meghatározó, mintha önbeteljesítő jóslat lenne. "A MERO ruha egy életérzés, mely megadja Neked azt a luxust, hogy megélhesd az önmagadban rejlő ezer arcú NŐT." Ruháit örömmel választják hírességek, közszereplők, mint Pamela Anderson vagy Nastassja Kinski, Palvin Barbara piros menyecske ruháját, Várkonyi Andrea és Majoros Hajnalka esküvői ruháját is Péter tervezte, öltöztette már Ördög Nórát, Liptai Claudiát és Madár Veronikát, Miklósa Erika a közmédia Jónak lenni jó kampányában vásárolta meg Merő Péter tervező alkalmi ruháját, hogy a kora...

jan. 20, 2024
Tervezők & Designerek

Interjú: Zimits Andrea divattervezővel a hivatásáról és a Budapest Fashion Weekről

Az ANDREA ZIMITS márka 1996 óta létezik, és Andi a kortárs eklektika stílusába sorolja magát. Küldetésének tekinti a régi korok elfeledett kézműves gyakorlatának és technikáinak újraélesztését, életben tartását és tovább örökítését. Közel áll hozzá a szecesszió és az art deco, s a nőiességet próbálja hangsúlyozni. Munkája során ötvözi a régit az újjal. Gyűjti az egykori kézimunkákat, gobelineket, régi ruharészleteket, csipkéket, gombokat, egyéb antik kiegészítőket, és ezeket helyezi modern környezetbe nemes anyagokkal társítva. Ezáltal az alkotóelemek új szerepet kapnak és általuk egy izgal...

jan. 14, 2024
Tervezők & Designerek

Interjú BCEFW AW2425 Új generáció: Bárány Judit textiltervező

Bárány Judit 2023-ban végzett a MOME Textiltervezés szakán, Instagram profilján a munkáit nézve a múltba csöppenünk. A ruhák, modellek, fotózási technika, a környezet, a tervező posztokhoz írt kommentjei, munkaeszközei mind a '70-80-as évek hangulatát idézik, de mégsem teljesen. Van benne valami más, valami új, amit csakis egy kortárs egyéniség tud hozzátenni, s ami miatt a retro-innováció elnevezés jutott eszembe a stílusát illetően.

aug. 26, 2023
Tervezők & Designerek

Interjú: Joó Beatrix, Sentiments a BCEFW-ről

A Sentiments - Joó Beatrix ruhadarabok olyan nők számára készülnek, akik számára az öltözködés önkifejezési mód és hatást kívánnak gyakorolni környezetükre. A letisztult és kecses dizájn érzéki és feltűnő részletekkel kombinált, ezzel megalkotva a tökéletesen egyedi öltözetet. 

aug. 7, 2023
Tervezők & Designerek

Múlt, jelen, jövő - Szabó Ilona Donnával

4 magyarországi, 1 montenegrói divatbemutató, amerikai, milánói, párizsi felkérések árulkodnak Ilona Szabó lendületéről, amit startup vállalkozásába fektetett az elmúlt egy év során. Folyamatosan dolgozik valamelyik ruhán, ötletel, miközben kórházi hivatását is ellátja, piacon üzletel, felnevelt 3 gyermeket és jelenleg 2 kutyáról és 2 macskáról is gondoskodik.

jún. 14, 2023
Tervezők & Designerek

Interjú: Poprádi Flóra, a CUKOVY kreatív igazgatója

Poprádi Flóra a CUKOVY kreatív igazgatója nicaraguai anyától és magyar apától született Budapesten. A különböző kultúrák hatása munkájában középpontba helyezte a kontrasztok megjelenítését. Munkája és tanulmányai Európa különböző helyeire vezették, így Barcelonába, Koppenhágába, Londonba, Párizsba, kipróbálta magát jelmeztervezőként, stylistként és művészeti vezetőként. Flóra a Cukovy előtt a párizsi Marine Serrenél, és a londoni Rejina Pyonál is dolgozott, idén elnyerte az Év Tervezője díjat a Glamour Women of the Year gálán.

Copyright © 2013- | Minden tartalom jogvédett. Ászf
www.anoidivat.hu | Elérhetőség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vissza a lap tetejére