Design Archivenov. 23, 2023
Design

Öt gyártó-tervező párossal indult el a design LAB curated by Rossana Orlandi inkubációs program

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) 2023-ban is elindította inkubációs programját a nemzetközi design szektor egyik legismertebb ikonjával, Rossana Orlandival együttműködésben. A design LAB curated by Rossana Orlandi program népszerű volt a pályázók körében, akik közül a szakmai zsűri öt gyártó-tervező párost választott ki annak érdekében, hogy közös munka keretében megvalósíthassák projektjüket. Az idei év hívószavai, hogy a nemzetközi sztenderdek szerint is magas minőségű, innovatív termékek szülessenek meg, amelyekben a kulturális értékek és tradíciók is visszaköszönnek.

okt. 16, 2023
Design

Holnap kezdődik a 360 Design Budapest forma-, képző- és iparművészeti kiállítás

Negyedik alkalommal rendezi meg a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) a 360 Design Budapest rendezvénysorozatot, amely most először a formatervezők mellett, az ipar– és képzőművészek alkotásait is bemutatja. Közel 60 ismert és feltörekvő hazai, valamint regionális alkotók közel 170 tárgya és terméke, szakmai előadások, exkluzív tárlatvezetések és további, izgalmas programok, side eventek várják az érdeklődőket ingyenesen október 17. és 22. között az Adria-palotában és főváros-szerte. A rendezvénysorozat kiemelt vendége a nemzetközi kortárs design egyik legnagyobb ikonja, Rossana Orla...

aug. 29, 2023
Design

Több mint 6.000 látogatót vonzott a Divat & Design Fesztivál

A Szent István Nap keretében megrendezett Divat & Design Fesztivál hétvégi programjait kiemelt érdeklődés övezte: a családok elsősorban a bábelőadásokat és a változatos kézműves foglalkozásokat, a baráti társaságok a szakmai kerekasztal-beszélgetéseket favorizálták.

júl. 23, 2023
Design

Eredményesnek bizonyult az iparági kör bővítése a Magyar Divat & Design Ügynökség Gyártó Mentorprogramjában

Minden eddiginél több szereplővel, sikeresen zárult a Magyar Divat & Design Ügynökség által indított harmadik Gyártó Mentorprogram. A résztvevők száma az idei évben volt a legmagasabb, számos szakmai együttműködés is született a programnak köszönhetően, amelyre most először a textil- és ruhaipari vállalkozások mellett egyéb kreatív feldolgozóipari szereplők is jelentkezhettek. A mentorprogram célja a hazai gyártás fejlesztése, a márkák nemzetközi piacra lépésének segítése, ezáltal a hazai szektor versenyképességének ösztönzése.

máj. 4, 2023
Design

Magyar tervezők és iparművészek a nemzetközi hírnév kapujában

Véget ért a világ legnagyobb, évente megrendezett design eseménye, a Milan Design Week, ahol április 17-23. között mutatkoztak be a magyar formatervezők és iparművészek. A Magyar Divat & Design Ügynökség ernyőmárkája, a Budapest Select alatt 40 hazai designmárka két helyszínen, az Alcován és a Rossana Orlandi Galériában szerepelt különleges alkotásaival.

márc. 30, 2023
Design

6 gyártó-tervező páros kapott támogatást az MDDÜ design LAB inkubációs programján

Lezárult a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) 2022 tavaszán indított design LAB inkubációs programja, amelynek köszönhetően hat gyártó-tervező páros kapott támogatást, hogy szakmai tudásukat és kreativitásukat közösen egy új termékfejlesztésben kamatoztathassák. A hat hónapos gyártási folyamatot követően innovatív, fenntartható termékek születtek, amelyek nem csak a hazai, hanem várhatóan a nemzetközi piacon is megállják majd a helyüket.

jan. 5, 2023
Design

Hat designmárka fejlődését segítette az immár negyedik alkalommal megrendezett design SPEED mentorprogram

Véget ért a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) és az olasz Istituto Europeo di Design (IED) együttműködésével megvalósult design SPEED mentorprogram. A két szervezet a sikeres márkapozícionálás mellett többek között a nemzetközi piacra lépéshez segíti hozzá a mentoráltakat. A nyolc hónapos, magyar és angol nyelvű képzés során hat designvállalkozás bővíthette ismereteit, továbbá a tervezők a program lezárásaként egy háromnapos, milánói study touron vettek részt, ahol prezentációt is tartottak az IED szakembereinek.

dec. 22, 2022
Design

Az üzleti készségek fejlesztését erősítette az MDDÜ design START mentorprogramja

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) által elindított negyedik design START mentorprogram az üzleti gondolkodás területén nyújtott szakmai támogatást az olyan feltörekvő designmárkák számára, amelyek célja, hogy további sikereket érjenek el a hazai piacon és stabilizálják vállalkozásukat. A három lépcsős mentorprogramban résztvevő formatervezők workshopok, szakmai gyakorlat és külföldi tanulmányút keretében bővíthették szakmai ismereteiket.

dec. 6, 2022
Design

Harmadik alkalommal valósul meg a design LAB

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) 2022-ben is elindította a design LAB inkubációs programját, amely ezúttal is számos hazai tervező és gyártó fantáziáját mozgatta meg. A támogatásra benyújtott 36 pályamunka közül a szakmai bizottság döntése értelmében hat gyártó-tervező páros került ki győztesen, és kapott esélyt innovatív terméke vagy termékcsaládja sorozatgyártására. A nyertes pályamunkák között szerepelnek a körforgásos gazdaság elveinek megfeleltethető tárgyak, a kontaktmentes eszközmegosztásra épülő bútorzatok, valamint az energiabarát kültéri főzést támogató eszközök is. A ...

Copyright © 2013- | Minden tartalom jogvédett. Ászf
www.anoidivat.hu | Elérhetőség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vissza a lap tetejére