Fashion week

Ismét Budapestre figyelt a divatvilág, megrendezték a 11. BCEFW-t

Az idén ötéves Magyar Divat & Design Ügynökség egyik stratégiai célja, hogy Budapestet a régió divatfővárosává tegye, egyúttal vonzó desztinációvá a divat és design iránt fogékony utazók számára, akik célzottan keresik a magyar kreatívipar termékeit. Ennek egyik kiemelt eszköze évről évre a BCEFW, amely kiemelten támogatja a magyar és régiós tervezők eladásainak és láthatóságának növelését.
 |  Super User  |  Fashion week

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) szervezésében került megrendezésre a közép-európai régió központi divateseménye, a Budapest Central European Fashion Week (BCEFW), amely az eseménydús hét során közel 2.000 érdeklődőt vonzott. A rendezvény ezúttal megújult koncepcióval került megrendezésre: a 15 magyar és 4 régiós tervező négy ikonikus fővárosi helyszínen, prezentáció formájában mutatta be őszi-téli kollekciójának darabjait.

bcefw aw2324 cw viragkerenyibcefw aw2324 cw kattizoob


Február 2-6. között ismét a divaté volt a főszerep Budapesten; a divat iránt érdeklődők és iparági szakemberek a hétvégi prezentációk mellett összesen 25 kísérőrendezvényen vehettek részt a Budapest Central European Fashion Week AW 23/24 alatt. A side eventeken összesen közel 1.000 érdeklődő jelent meg, akik többek között tematikus workshopokon, kedvezményekkel egybekötött showroom látogatásokon vettek részt, a Fashion Street-en nyitott BCEFW pop-up store-ban pedig meg is vásárolhatták a számukra legkedvesebb hazai márkák termékeit.

bcefw aw2324 cw abodibcefw aw2324 cw artista


A megújult BCEFW fő eseménye, a tervezői prezentációk bemutatása február 4-5. között valósult meg Budapest négy ikonikus épületében: a Nemzeti Táncszínházban, a Magyar Nemzeti Múzeumban, a Néprajzi Múzeumban, illetve az ELTE Egyetem Könyvtár és Levéltárban, ahol közel 1.000 fő tekintette meg a magyar márkák mellett a 2 szlovák és 2 lengyel tervező 2023/24-es őszi-téli kollekcióit.

bcefw aw2324 cw borbalabcefw aw2324 cw cukovy


„Az idei évben immár tizenegyedik alkalommal rendeztük meg a BCEFW-t, amely ezúttal egy jelentős koncepcióváltáson esett át. A kifutós bemutatók helyett ez alkalommal kreatív prezentációs bemutatkozási lehetőséget biztosítottunk a tervezőknek, akiknek ez kiváló alkalom volt arra, hogy saját karakterjegyeiket az egyedi koncepciók mentén juttassák érvényre – mondta Forintos-Szűcs Anita.

bcefw aw2324 cw daigebcefw aw2324 cw elysian

Az MDDÜ általános vezérigazgató-helyettese hozzátette: „Mindemellett elengedhetetlen a rendezvény turisztikai szerepe is, hiszen a négy ikonikus helyszín bevonásával a rendezvényre érkező nemzetközi újságírók és kiterjedt követőtáborral rendelkező véleményvezérek színesebb képet kaphattak Budapest nevezetességeiről és turisztikai kínálatáról. Büszkén mondhatjuk, hogy a BCEFW mára a régió egyik meghatározó kulturális és kreatív eseményévé vált, a program egyedi, minőségi és felejthetetlen élményt nyújt a szakmának, a divat iránt érdeklődőknek és a városba látogató turistáknak egyaránt.”

bcefw aw2324 cw kataszegedibcefw aw2324 cw mero


A BCEFW legkülönlegesebb eleme szezonról szezonra a hétvégi programsorozat, a szombati és vasárnapi napon megvalósult tervezői prezentációkon idén több, mint 400 fős stáb dolgozott. Az esemény idei koncepcióváltása egy hosszútávú stratégia átalakítás kezdete, melynek egyik fontos pillére, hogy az MDDÜ 2023 januárjában felállította a BCEFW eseményt támogató szakmai grémiumot, az Advisory Boardot.

bcefw aw2324 cw pelsobcefw aw2324 cw petrakovacs

A tanácsadó testület elsődleges célja a közép-kelet-európai divatszektor működésének és vonzerejének fejlesztése, a hatékonyabb támogatási rendszer kialakítása a hazai és régiós tervezőkre és a fiatal tehetségekre fókuszálva, valamint az aktuális, divatipart érintő kérdések megvitatása, figyelembe véve a különböző fenntarthatósági és technológiai szempontokat is.

bcefw aw2324 cw petrakubikovabcefw aw2324 cw pinetimeclothing

Mindezen célok eléréséhez a tanácsadói testületbe olyan prominens, nemzetközileg elismert iparági szereplők kaptak meghívást, mint Violetta Fedorova, az ukrán Vogue magazin online főszerkesztője, Aleksandra Szol, a MODIVO e-commerce, marketing- és kreatív igazgatója és Baldaszti Péter, a Vanguards Group (Nanushka, SUNNEI, Aeron) alapítója és vezérigazgatója.

bcefw aw2324 cw radduetbcefw aw2324 cw sentiments

A közép-európai régió legnagyobb divateseménye hazai hírességeket és külföldi szaktekintélyeket egyaránt vonzott. Utóbbiak között említhetjük az olasz, a cseh és az ukrán VOGUE, a szerb ELLE, az amerikai 10Magazine vagy a brit Forbes szerkesztőit.

bcefw aw2324 cw szczygielbcefw aw2324 cw thefour

Mindemellett a prezentációk során olyan nemzetközi influenszereket fedezhettünk fel, mint a fővárosunkba szezonról-szezonra visszatérő olasz Gili Biegun vagy a New York-i Suarez testvérek. Az eseményen a legnagyobb forgalmazók buyereit is köszöntötték a szervezők; a hazai márkák által BCEFW-n bemutatott őszi-téli kollekciókat az eseményt követően milánói, párizsi és New Yorki-i showroomokban is megtalálhatják majd a külföldi vásárlók.

bcefw aw2324 cw tomcsanyi bcefw aw2324 cw viragkerenyi

Az idén ötéves Magyar Divat & Design Ügynökség egyik stratégiai célja, hogy Budapestet a régió divatfővárosává tegye, egyúttal vonzó desztinációvá a divat és design iránt fogékony utazók számára, akik célzottan keresik a magyar kreatívipar termékeit. Ennek egyik kiemelt eszköze évről évre a BCEFW, amely kiemelten támogatja a magyar és régiós tervezők eladásainak és láthatóságának növelését.

Forrás: Magyar Divat & Design Ügynökség / HFDA, The Sparkle Content

https://hfda.hu
https://www.facebook.com/hfdagency/
https://www.instagram.com/hfdagency/
https://bcefw.com
https://www.facebook.com/bcefw/
https://www.instagram.com/bcefw/


BCEFW AW2324 logo

BCEFW 2022 elozetes HFDA logo 2022

mtu logo 3

 

Anikó


More Coverage

A visszaszámlálás elkezdődött, február elején jön a BCEFW

A magyar és regionális tervezők 2023/24-es őszi-téli kollekciói a nemzetközi trendekhez igazodva személyre szabottabb, prezentációs formában kerülnek bemutatásra a főváros több pontján, a BCEFW hétvégi napjain, február 4-5. között.

Interjú: BCEFW SS23, ARTISTA

ARTISTA FASHION, 1088 Budapest, Puskin utca 19.

Interjú: BCEFW SS23, ViktoriaVarga OpenStudio 20220901

Nagyon nagy élmény egy hazai tervező stúdiójában körülnézni! VIKTORIAVARGA OPEN STUDIO - SHOPPING PARTY, 20220901, 1054 Budapest, Steindl Imre utca 9.

BCEFW x UFW - Az összefogásra hívja fel a figyelmet a jubileumi BCEFW

Európában először, a nagy divathetek előtt Budapesten mutatják be kollekcióikat az ukrán tervezők

Közel 4.000 látogatót vonzott a 10. jubileumi BCEFW

A BCEFW minden szezonban legjobban várt programeleme, az idén ősszel közel 600 fős stáb által szervezett két napos divatbemutató sorozat. A kép vegyes volt: akadt, aki hagyományosan, virágmintákkal és élénk színekkel képzelte el a tavaszt, más már a nyárnak hódolt a keleti utazások inspirálta mod...

Copyright © 2013- | Minden tartalom jogvédett. Ászf
www.anoidivat.hu | Elérhetőség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vissza a lap tetejére