Fashion Week

BCEFW x UFW - Az összefogásra hívja fel a figyelmet a jubileumi BCEFW

By Super User
Európában először, a nagy divathetek előtt Budapesten mutatják be kollekcióikat az ukrán tervezők
 |  Fashion week

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) augusztus 29. és szeptember 4. között immár 10. alkalommal rendezi meg a régió egyik legmeghatározóbb divateseményét, a Budapest Central European Fashion Week-et (BCEFW), melynek keretében a szakmai együttműködések fontosságát helyezi a fókuszba. Az Ukrainian Fashion Week szervezőivel való szoros partneri kapcsolatnak köszönhetően a magyar fővárosban mutathatják be kollekciókat azok az ukrán márkák, akiknek eddig a 25 éve folyamatosan megrendezett kijevi székhelyű rendezvény nyújtott bemutatkozási lehetőséget. A nagy divathetek előtt megtartott BCEFW során természetesen kiemelt szerepet kapnak a magyar, illetve az ukránon túl más regionális tervezők tavaszi-nyári kollekciói is, így városszerte számos esemény keretében ismerheti meg a közép-európai kortárs designereket a nemzetközi divatszakmai közönség.

BCEFW 2022 elozetes 004

A Magyar Divat & Design Ügynökség 2018 óta évente kétszer rendezi meg a közép-európai régió egyik legmeghatározóbb eseményét, a Budapest Central European Fashion Week-et (BCEFW), melynek kezdetektől kiemelt célja volt, hogy a nemzetközi közönség figyelmét felhívja a régióban rejlő egyedi kreativitásra.

„A Magyar Divat & Design Ügynökség folyamatosan törekszik a régiós tervezők támogatására, a szomszédos országok közötti kapcsolatok erősítésére. Rendkívül fontosnak tartjuk a humanitárius segítségnyújtást, így nem volt kérdés számunkra, hogy a 10. jubileumi BCEFW alkalmával mi is szeretnénk támogatni az ukrán tervezők nemzetközi érvényesülését. Segítjük őket abban, hogy bemutatkozhassanak a nemzetközi kereskedők és az érdeklődő közönség előtt ezáltal még több határon átívelő kapcsolatra tehessenek szert. Az előző eseményekhez hasonlóan idén is a világ különböző pontjairól várunk vendégeket, amely kiváló alkalom a márkáknak arra, hogy párbeszédet kezdeményezzenek a nemzetközi közönséggel és további együttműködési lehetőségekre tegyenek szert.” – mondta Forintos-Szűcs Anita, a Magyar Divat & Design Ügynökség általános vezérigazgató-helyettese.

Az év eleji jó gyakorlatot megtartva az eseményre a nemzetközi divatheteket megelőzve, szezonnyitóként 2022. augusztus 29. és szeptember 4. között kerül sor. Így az Ukrainian Fashion Week szervezőivel együttműködésben nemcsak a magyar, hanem az ukrán tervezőknek is a BCEFW keretében van először lehetősége – Milánó, Párizs, London és New York előtt -, hogy tavaszi-nyári kollekcióikat bemutatva tárgyalásokat kezdhessen a nemzetközi viszonteladókkal és forgalmazókkal.

BCEFW 2022 Budapest Central European Fashion Week elozetes 001

„2022 az Ukrán Divathét 25. évfordulójának éve, így számos nagy projekttel készültünk, melyeket február elején az 50. UFW-n jelentettünk be. Néhány héten belül azonban, február 24-én kitört a háború, amely minden ukrán életét megváltoztatta. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a körülmények ellenére az Ukrán Fashion Week egyetlen szezont sem hagy ki. A súlyos ukrajnai háború miatt azonban nagyon kicsi az esély arra, hogy az UFW 51. rendezvénye megvalósulhasson. Ezért elindítjuk a "Support Ukrainian Fashion" kezdeményezést, hogy megerősítsük az ukrán tervezőket és biztosítsuk új kollekcióik bemutatását a nemzetközi kifutókon. Jelenleg 8 ország divathete támogatja az ukrán tervezőket és az UFW-t ebben a rendkívül nehéz és tragikus időszakban. Hálásan köszönjük a Magyar Divat & Design Ügynökségnek és a Budapest Central European Fashion Week-nek a támogatást és a különleges lehetőséget, amelyet az ukrán tervezők számára biztosítanak. A divatnak kivételes ereje van az emberi jogok, a sokszínűség és a szabadság védelmében. Ma a divat emberséget és támogatást mutat” – emelte ki Iryna Danylevska, az Ukrainian Fashion Week alapítója és vezérigazgatója.

Két ukrán tervező önálló catwalk show-val, további ukrán divattervezők pedig collective fashion show-val szerepelnek a 2023-as tavaszi és nyári kollekciókat felvonultató divathéten. Továbbá az ukrán divattervezők az értékesítésben is segítséget kapnak, hogy a buyerek és a szakmai közönség minél jobban megismerhesse a munkáikat.
A BCEFW idejére Budapest minden alkalommal divatvárossá változik. A hét folyamán a divatbemutatók mellett a számos kísérőrendezvény is megvalósul a fővárosban. A hétvégi catwalk show-k helyszínéül a már év elején is nagy sikert aratott Szépművészeti Múzeum szolgál, ahol a kortárs divattervezők darabjainak bemutatásához világhírű festmények és műremekek adnak egyedi keretet.

Az MDDÜ, valamint az UFW között nem ez az első együttműködés a két szervezet közötti szakmai kapcsolat keretében több éve kölcsönösen támogatják egymást és a tervezők munkáját. Az ukrán tervezők évek óta visszatérő résztvevői a budapesti divathétnek, a magyar tehetségek pedig a kijevi divathétnek, továbbá az ágazat képviselői egymás divatipari rendezvényein is rendszerint közreműködnek.

BCEFW 2022 elozetes 002

BCEFW 2022 elozetes 003

Bővebb információ a programokról a BCEFW weboldalán érhető el: https://bcefw.com/

A Magyar Divat & Design Ügynökségről

A Magyar Divat & Design Ügynökség azzal a céllal alakult meg 2018-ban, hogy előre meghatározott stratégiai pillérek mentén – szakmai koordináció, hazai termékek elérhetőségének és kereskedelmi lehetőségeinek javítása, oktatásfejlesztés, valamint gyártásfejlesztés – hatékony és strukturált támogatást nyújtson a divat és a design ágazat minden szereplője számára. A célkitűzések megvalósításának érdekében olyan hazai rendezvényeket valósítanak meg évről-évre, mint a régió központi divateseményének számító Budapest Central European Fashion Week vagy a nemzetközi díjakat nyert 360 Design Budapest kiállítás. Emellett olyan külföldi szakmai rendezvényeken biztosítanak megjelenési és bemutatkozási lehetőséget a magyar alkotók számára, mint a Milano Fashion Week vagy a Maison&Objet designvásár. Kiemelt feladataik közé tartozik a szakmai szervezetekkel való stratégiai együttműködés, az export növelése, továbbá mentorprogramjaik megvalósításával a hazai márkák szakmai fejlődésének támogatása.

Budapest Central European Fashion Week

A Magyar Divat & Design Ügynökség 2018-as megalakulása óta rendezi meg évente két alkalommal a közép-európai régió központi divateseményének számító Budapest Central European Fashion Week-et. Az esemény évek óta a nagyközönség, a buyerek, a tervezők, az influencerek, valamint a hazai és nemzetközi média találkozásának elsőszámú állomását jelenti a térségben. A hazai divat- és designipari rendezvények hozzájárulnak Magyarország turisztikai vonzerejének és a nemzetgazdaság növekedéséhez, láthatóságot biztosítanak a magyar márkáknak, továbbá nemzetközi megrendeléseket eredményezhetnek. Az Ügynökség kiemelt célja, hogy bekapcsolja a hazai divat- és designipart a nemzetközi szakmai vérkeringésbe, hosszabb távon pedig régiós központtá alakítsa Budapestet, ezen keresztül is erősítve az országimázst.

Ukrainian Fashion Week

Az Ukrainian Fashion Week 1997-ben alakult, és Közép-Európa első prêt-à-porter rendezvénye. Az UFW évente kétszer, február elején és szeptember elején kerül megrendezésre, teljes mértékben megfelel a divathetekre vonatkozó világszabványoknak. Az Ukrán Divathét minden szezonjában 30-40 divatbemutatót tartanak, és körülbelül 12 000 vendéget fogadnak, továbbá rendszerint 150 ukrán és nemzetközi sajtómunkatárs vesz részt a rendezvényen. Intézményként küldetésük az ukrán tervezők népszerűsítése a világ minden táján.

 BCEFW 2022 elozetes 005

 • BCEFW-2022-elozetes-11
 • BCEFW-2022-elozetes-12
 • BCEFW-2022-elozetes-10
 • BCEFW-2022-elozetes-9
 • BCEFW-2022-elozetes-8
 • BCEFW-2022-elozetes-7
 • BCEFW-2022-elozetes-6
 • BCEFW-2022-elozetes-5
 • BCEFW-2022-elozetes-4
 • BCEFW-2022-elozetes-2
 • BCEFW-2022-elozetes-3
 • BCEFW-2022-elozetes-1

 

Forrás: A Magyar Divat & Design Ügynökség sajtóközleménye és hivatalos felületei
Fotókredit: The sparkle content

 BCEFW 2022 elozetes HFDA logo 2022

szisz, zarbet


Super User


More Coverage

Divatos színek - A színek jelentése 3. Rózsaszín - Romantika

A rózsaszín képviseli a barátságot, a  szeretetet, a harmóniát, a belső békét és a megközelíthetőséget.

Colorado Fashion

Hegedűs Éva a Colorado Fashion márkanév alatt nagyon sok külföldi márkával és céggel kapcsolatba került és szebbnél-szebb ruhákat hoz, amelyeket előszeretettel viselnek Magyarország színészei, tévés személyiségei, élsportolói és fiatal tehetségei is.

NEW YORK FASHION WEEK 2014 SZEPTEMBER

A New York Fashion Week alkalmával több mint 200 show, bemutató és előadás lesz látható szeptember 4-11-ig.

Fashion Awards Hungary 2022 kulisszák

A Fashion Awards Hungary díjai a legszélesebb körben és kizárólag szakmai szavazatokon dőlnek el, nincs előzetes kiválasztás, szűkítés, egymástól függetlenül, külön-külön szavazatokat egyenként és írásban nyújtanak be, és ezek végső összesítése adja ki a kategóriák győzteseit.

Divathetek a világban - trendek 2017

Divathetek összefoglalója a világ divat fővárosaiból.

12. Fashion Awards Hungary díjkiosztó gála 2022 beszámoló

2022. május 19-én az 670 fő részvételével került sor a hazai Divat-Oscar átadásra. A 12. Fashion Awards Hungary-t óriási érdeklődés követte, mindenki képviselte magát, aki meghatározó a divatszakmában, de számos celebritás is tiszteletét tette az eseményen.

Copyright © 2013- | Minden tartalom jogvédett. Ászf
www.anoidivat.hu | Elérhetőség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vissza a lap tetejére