Magyarország

Petite size lányok fashion modellként a divatiparban

Az első magyar divatbemutató, ahol alacsony modellek rájuk tervezett ruhában léptek kifutóra.
 |  Super User  |  Magyarország

Rendhagyó felvonulókat láthattunk a RaM Colosseumban a III. The Fashion Show-n, ahol a petite size modellek először léphettek rájuk tervezett kollekcióban a kifutóra. A divatiparban nem megszokott, hogy alacsony lányokat alkalmazzanak, de a Petite Anita Janik szembement ezzel a status quo-val, mert nála kizárólag a pici modellek rúghattak labdába a Budapesten megrendezett divateseményen.

PetiteAnitaJanik 2 4

Számos tervező és márka készít szebbnél szebb kreációkat, melyeket jellemzően a Budapest belvárosában megtalálható showroomokban, pop-up store-okban és a tervezők online felületein érnek el a hazai designerek szerelmesei. A kreációk bemutatásához akár lookbookban, vagy a kifutón nélkülözhetetlen a modellekkel való együttműködés. Így volt ez a nemrégiben tartott fashion show-n is, de ezúttal a megszokott magasságú lányok mellett petite size modellek is a kifutóra léphettek, hogy hazánkban most először rájuk álmodott kreációkat mutatassanak be a nagyérdemű közönségnek.

PetiteAnitaJanik 2 81

A III. The Fashion Show & Díjátadó gálát rendezte meg a Fashion Diffusion Hungary október 29-én, ahol közel húsz tervező kreációi vonultak fel. Az esemény házigazdája Köllő Babett volt, míg a zenét Kállay-Saunders András, Hadas Alfréd és Becca szolgáltatta. A neves előadók és a többi tervező mellett az innovatív Petite Anita Janik legújabb kollekciója is debütált, ezzel méltán különlegessé téve az eseményt. Ő az első magyar petite size tervező, aki a bemutatón alacsony fashion modellekekkel mutatott be kollekciót. Mondhatni: új fejezetet írt a divatvilágban.

PetiteAnitaJanik 2 6

„Tudomásunk szerint eddig soha nem volt rá példa Magyarországon, hogy egy fashion show-n az alacsonyabb nőkre tervezett, petite (pötit) darabok mutatkozhassanak be a közönségnek, ráadásul az ennek megfelelő adottságú lányokon. Eddig csak a divatiparban meghatározott sztenderdekkel rendelkező modellek kaptak többnyire esélyt ruhák bemutatására kifutón. Most viszont a petite size adottságú modellek is megjelentek, képviselve a társadalomnak ezt a szegmensét” – mondja Janik Anita, az első magyar petite size designer.

PetiteAnitaJanik 2 2 Odett 2

Az alacsony nőknek tervezett márka Signature vonalának az eseményen bemutatott második kollekciója a „Petite is beautiful” nevet kapta. A márkát a közönség is gyorsan megszerette, melyet jól mutat, hogy a bemutatót megelőző év tervezője közönségszavazáson kiemelkedően a legtöbb voksot szerezték kategóriájukban. Először került átadásra a márka által alapított „Év Petite Modellje” díj is: ezt a közreműködő influenszer, az Instagramról is jól ismert és a TikTokon már több, mint 300 ezer követővel bíró fitness guru, ODETT vehette át a magyar márkától. A híres TikTok sztár el sem akarta hinni, hogy a közösségi média és a fitness világ dobogóinak csúcsa után, most modellként is ő lett a legjobb és a legelső, akit ilyen díjjal tüntettek ki idehaza. Ezen felül a márka alapítói három Petite Nagykövetet is választottak, valamint minden a kollekciójukat a kifutón bemutató lányt kitüntettek az „Official Petite Model” címmel, hazánkban először.

PetiteAnitaJanik 2 10 FrindikNora Nagykovet

„Véleményem szerint egy alacsonyabb lány is ugyanolyan egyenjogú és értékes, mint bárki más. Azt gondolom, hogy nemtől, kortól, súlytól, vagy épp magasságtól függetlenül, mindenki értékes lehet a társadalomban. Nekünk fontos a stílus, szeretjük a szépet, legyen szó ruháról, vagy bármiről. Éppen ezért szerettük volna most megmutatni nagy nyilvánosság előtt a petite size adottság szépségét” - fűzte hozzá Dajkó György a petite.hu társalapítója.

PetiteAnitaJanik 2 81

Úgy tűnik új fejezet előtt állunk a magyar divatiparban, amely akár még több modellnek adhat lehetőséget. Az elfogadás mellett küzdő márkának az előző, „Jóból keveset adnak” kampányában is hasonlóak voltak a törekvései.

PetiteAnitaJanik 2 7

„Nem kis dolog szerintünk, hogy végre petite size lányoknak is sikerült esélyt adni arra, hogy fashion kifutón modellként érvényesüljenek. Nekünk fontos, hogy minden nő megélhesse a nőiességét és csinosan, vonzón öltözhessen. Mindent megteszünk azért, hogy üzenetünk a hétköznapokban is eljusson a társadalomhoz, azt sugallva, hogy a természetes adottságaik is éppen olyan gyönyörűek, mint a divatipari sztenderdekben megszokottak” – zárja Janik Anita a Petite márka társalapítója.

PetiteAnitaJanik 2 81

Képek: Petite.hu – Veres Ildikó

Forrás: a Petite Anita Janik hivatalos sajtóközleményei

https://petite.hu
https://www.facebook.com/petiteanitajanik
https://www.instagram.com/petiteanitajanik/

szisz, zarbet

 


More Coverage

Interjú: Dawn Joseph - MF Robots a teltházas 10. Paloznaki Jazzpikniken 2022-ben

"Nagyon szomorú lett volna ilyen hosszú várakozás után lemondani a koncertet. Elfogadtuk, a közönség pedig ott maradt és bulizott, szóval azt tettük, amiért jöttünk!"

360 Design Budapest kiállítás október 3-9. között a Bálnában

Immár harmadik alkalommal várja az innovatív és fenntartható formatervezési irányokat bemutató 360 Design Budapest kiállítás a designrajongókat.A Bálna Budapest épületében megvalósuló eseménysorozat ezúttal a múltat és a jövőt, valamint a virtuális és a fizikai világot összekötve a történetmesélé...

Copyright © 2013- | Minden tartalom jogvédett. Ászf
www.anoidivat.hu | Elérhetőség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vissza a lap tetejére