Gasztro Programok

Utazás időben és térben: Rosalia Borpiknik a Vajdahunyad Váránál

Festői környezet adott otthont a Rosalia Borpikniknek 2023. júniusában a múlt hétvégén. A klasszikus várkapun belépő látogató középkori, udvari vigadalomban érezhette magát, ahol ottjártunkkor épp latin-amerikai ritmusok varázsolták a a történelmi helyszínre a távoli vidékek hangulatát.

 |  Super User  |  Gasztro Programok

Festői környezet adott otthont a Rosalia Borpikniknek 2023. júniusában a múlt hétvégén. A klasszikus várkapun belépő látogató középkori, udvari vigadalomban érezhette magát, ahol ottjártunkkor épp latin-amerikai ritmusok varázsolták a a történelmi helyszínre a távoli vidékek hangulatát.

RosaliaBorpiknik 202306 B 2

A Vajdahunyad-vár mellett elterülő hatalmas parkban a több mint 60 pavilont körkörösen, szétszórtan, tágasan helyezték el a szervezők, így minden nagyon közel volt, mégis kényelmesen elfértünk az egyébként nagylétszámú érdeklődő között. A rendezvényre a belépés teljesen ingyenes volt, a célzott látogatást üvegpoharak vásárlásával lehetett megoldani, hiszen a 100 fölötti rosé borfajtát csak ezekbe mérték ki. Rosalia logóval ellátott kristály kóstolópohárhoz a helyszínen több helyen 3.200 forintért lehetett hozzájutni, ha valaki csomagot választott 3.700 forintért, 1 ingyenes borkóstoló kupont és 1 kis palack Szentkirályi ásványvizet is kapott.

RosaliaBorpiknik 202306 B 11

A terület a legtöbb pontról átlátható volt, nem okozott nehézséget a kedvenc italok, vagy ételek megtalálása. A legnagyobb sláger a kevésbé gourmet, magyar gyomornak legszimpatikusabb kenyértölcsér volt, melyben 8 db kolbászka mosolygott zöldségek és szószok kíséretében. A normál klasszikus kolbice 3.390 forinttól indult, a káposztás-baconos és a sajtszószos pirított hagymával 3.790 forintba került. Saját összeállítású, gluténmentes vagy vega kolbice is választható, valamint létezik úgynevezett kolb-dog, amely 2.290 forintba került, hot-dogra hasonlít és 3 kolbászkát tartalmaz.

RosaliaBorpiknik 202306 B 19

A látogatók összetételét tekintve többségben volt a negyvenes korosztály, bár egy-egy nagyobb asztalnál gyakran vélhetően családi társaságok ültek. Délután 4 órára érkeztünk, sütött a Nap, a fák árnyékában egyáltalán nem volt hőség, szabadtéri programokhoz kellemes időjárással áldott minket az Ég is. Később kicsit beborult, nagyjából fél órán át az eső is megmutatkozott, amikor is több vendéglátós mobil pavilont húzott fel a faháza elé, a sűrűn elhelyezett napernyők alá is befért kb. 20 fő, valamint azonnal esőköpenyeket osztottak szét a rendezők segítői nagy táskával körbejárva a parkot. Amint az eső alábbhagyott, a kóstolgatók ismét forgataggá formálódtak és folytatódott a lakoma. Fél 7 körül a színpadon behangolt a Los Orangutanes, majd 19 órakor pontosan el is kezdtek zenélni, mire a közönség nagy része már köréjük gyűlt. A faházaknál általában 3-4 fős sor volt szinte mindig, így egy-egy utánpótlás pohár bor, vagy pár finom falat beszerzése könnyedén sikerült. 

RosaliaBorpiknik-202306-B-3
RosaliaBorpiknik-202306-B-4
RosaliaBorpiknik-202306-B-5
RosaliaBorpiknik-202306-B-6
RosaliaBorpiknik-202306-B-7
RosaliaBorpiknik-202306-B-8
RosaliaBorpiknik-202306-B-9
RosaliaBorpiknik-202306-B-10
RosaliaBorpiknik-202306-B-13
RosaliaBorpiknik-202306-B-14

https://rosalia.hu/hu
https://www.facebook.com/rosaliaborpiknik
https://www.instagram.com/rosaliaborpiknik/

szisz


More Coverage

Interview: Nik West with her Sexy Funk at Jazzpiknik

My favorite audience gives me energy! They are loud and excited and full of energy and it inspires me to do something great. Makes me feel like superwoman! Nik West about Paloznaki Jazzpiknik

32. Budapest Borfesztivál: Ami biztosan lesz

Prémium hazai borokkal, Gourmet udvarral, Sunday Brunch programmal, VIP terasszal, VinAgora szakmai játékokkal, utánozhatatlan fesztiválhangulattal, külföldi borkülönlegességekkel és csodálatos, Dunára néző panorámával vár mindenkit idén szeptemberben a 32. Budapest Borfesztivál.

Tavaszi Országos Kaktuszkiállítás és Vásár az ELTE Füvészkertben május 19-21-ig

Aki kedvet kap kaktuszok tartásához, a kiállítás alatt beszerezheti első vagy több századik kaktuszát, az egyesület tagjai pedig tartási tanácsokkal is ellátják az érdeklődőket.

Copyright © 2013- | Minden tartalom jogvédett. Ászf
www.anoidivat.hu | Elérhetőség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vissza a lap tetejére