Film

Hivatalos a BIDF 2024 versenyprogramja

A BIDF a világ legrangosabb dokumentumfilmjeinek tematikai és egyéb megkötések nélküli, egyetlen nemzetközi verseny fesztiválja Magyarországon, mely minden film alkotóját meghívja és vendégül látja.
 |  Super User  |  Film, TV, mozi, videó, könyv
Alig néhány hét múlva kezdetét veszi az idén 10 éves jubileumát ünneplő Budapest International Documentary Festival (BIDF). A Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál 2024.01.27-02.04. között várja a filmbarátokat, valódi, hiteles történeteket kedvelőket többek között Budapesten a Cinema City Mammut moziban és a főváros több mozijában, Székesfehérváron a Cinema City Albában, Szombathelyen az Agora Savaria Filmszínházban, Debrecenben, Fóton, valamint az interneten a https://bidf.hu/bidf-net oldalon, ahol korábbi filmek akár otthonról is megtekinthetők. A filmek eredeti nyelveken, feliratkozva láthatók, így akár külföldiek is megtekinthetik saját nemzetiségű alkotóik műveit.
 
 
 BIDF24 E001

Nők a fókuszban, a BIDF24 nőket érintő alkotásainak ajánlói:

Jackie szerint az élet: https://youtu.be/or3yj2J7WJk
La Singla, a flamenco-királynő rejtélye: https://youtu.be/H-1YBB3GATo
A nevem: Boldogság: https://youtu.be/Oc6V0a8QX4w
Vika, a DJ nagyi: https://youtu.be/P2D7ayZpJlw
Lazaro és a kollaboráns Cápa: https://youtu.be/8OJ-AqRkhF8
 A gullspangi rejtély: https://bidf.hu/movies/show/786


BIDF24 E000

A  Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál hivalatos versenyfilmjei >>>

A BIDF24 hivatalos programja, vetítési időpontok >>>

A BIDF a világ legrangosabb dokumentumfilmjeinek tematikai és egyéb megkötések nélküli, egyetlen nemzetközi verseny fesztiválja Magyarországon, mely minden film alkotóját meghívja és vendégül látja. Minden film vetítése után közönségtalálkozót szervez, ily módon nyújtva igazi fesztiválélményt a közönségének. Tartalom szerinti szekciókba sorolja a meghívott filmeket, minden szekciójának díjairól egy 5 főből álló tekintélyes nemzetközi zsűri dönt, az 5-6 fesztiválnyertest pénzdíjjal és egyéb elismerésekkel jutalmazza. Évközben is programokkal, havi vetítésekkel, internetes filmnézési lehetőséggel kényezteti közönségét.

BIDF24 E002 
 
A BIDF nevében Sós Ágnes, alapító-igazgató fáradhatatlanul tevékenykedik a filmek, alkotók segítésén miközben maga is saját filmeket is forgat, rendez. Támogatóként csatlakozni az alábbi linkeken lehet:

BIDF támogatói felhívás: https://bidf.hu/news/veszelyben-a-bidf/79

  1. Ha a fesztivál jövőjébe fektetnél havi rendszerességgel, kérjük így segíts: TÁMOGATÁS
  2. Ha a 2024-es fesztivál megvalósulásához egy összeggel járulnál hozzá, így segíthetsz: TÁMOGATÁS

BIDF MÖRCS AJÁNDÉKOK, EMLÉKEK >>>

 

BIDF24 E003 

 

Forrás: Tóth Melinda, BIDF

https://bidf.hu/
https://www.facebook.com/bidf.hu
https://www.instagram.com/bidf_official/
https://www.cinemacity.hu/

szisz


More Coverage

Teltházas vetítéseket követően ONLINE folytatódik a 9. Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál

Megsemmisítő dokumentumfilmek igazságról, demokráciavágyról, Kínától a Fülöp-Szigetekig, a putyini propaganda gépezet pusztításától az ukrán nép hétköznapjain át a nőket verő belarusz rendőrökig…

Felejthetetlen filmélmény – BIDF

Ne vedd el mások életét és lelkét, múltját és jelenét, szabadságát és örömét, alkotását és hitét, ne pusztítsd el a környezeted!

BIDF - Versenyfilmek 1. Fókuszban a nők

"Nők, gyerekek, ellenállók, álmodozók, útkeresők – akik bátrak. Filmrendezők, akik bátrak. Filmrendezők, akik – az idei fesztiválon először - anonim filmkészítők. Ha felfednék magukat, az életükkel fizetnének. Sok országban vannak bátor filmkészítők, és sok országot el kell hagyniuk ahhoz, hogy b...

Copyright © 2013- | Minden tartalom jogvédett. Ászf
www.anoidivat.hu | Elérhetőség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vissza a lap tetejére