• Home
  • Kultúra
  • Kiállítás
  • 27. Lelkes Ásványbörze Lurdy ház - Ásványok, kőzetek, drágakövek, kristályok, mi a különbség?

Kiállítás

27. Lelkes Ásványbörze Lurdy ház - Ásványok, kőzetek, drágakövek, kristályok, mi a különbség?

Ha érdeklődik az ásványékszerek iránt, és szeretne többet tudni róluk, nem árt megismerkedni az alapokkal.
 |  Super User  |  Kiállítás

A Lurdy házban rendezett ásványbörzék kicsit színesebbek, hangulatosabbak a többinél valószínűleg a több kisebb terem és vegyesebb kiállítói tematika eredményeképp. Ásványok, kőzetek, drágakövek, kristályok: hacsak nem hivatásos vagy amatőr geológus, esetleg cserkész valaki, nehezen tudja meghatározni a természetben található négy kemény anyag közötti különbségeket. Ha érdeklődik az ásványékszerek iránt, és szeretne többet tudni róluk, nem árt megismerkedni az alapokkal.

27LelkesAsvanyborzeLurdy 202304 14

Ásvány – Itt kezdődik minden. Az ásványok geológiai definíciója szerint a természetben előforduló, meghatározott kémiai összetételű és rendezett belső szerkezetű szervetlen elemek. Példák: kalcit és kvarc. Az ásványok képezik a sziklák, kristályok és drágakövek alapját.

27LelkesAsvanyborzeLurdy 202304 10

Kőzet – Mivel mindkettő több ásványból áll, helyesen hivatkozhatunk egy kőzetre kőként. A kőzetek általában hat féle ásvány valamely kombinációjából keletkezhetnek (egyes szakértők hat, mások nyolc alkotóelemet ismernek el): amfibol, földpát, csillám, olivin, piroxén és kvarc. A gránit például 2 ásványt tartalmaz, kvarcból és földpátból jön létre.
Kőzet és kő – bár az Oxford English Dictionary (OED) némileg felcserélhetően használja, a kőzetet "kemény ásványi anyag, vagy kő nagy, masszív tömegeként" határozza meg (például a 6,5 négyzetkilométeres, 425 méter magas Gibraltári sziklaszirt vagy szikladarab). Az OED meghatározása szerint a kő "kis, vagy közepes méretű kőzetdarab, vagy kemény ásványi anyag". A „sziklák” és „kőzetek” szavak általában helyettesíthetők a „kövek” szóval.

27LelkesAsvanyborzeLurdy 202304 15

Kristály – Biztosan sokat hallott már róluk. De mik is pontosan a kristályok? Walter Schumann: A világ drágakövei című könyve szerint a kristály egy egységes test, geometriai kristályráccsal. A hópelyhek, a gyémántok és az asztali só a nagy kristályok példái. A változó rácsszerkezetek és kémiai komponenseik a kristályok és a kristályból készült drágakövek eltérő fizikai tulajdonságait eredményezik. A kristályok megtalálhatók a kőzetekben, mivel a kristály ásvány, és a kőzetek egynél több ásványból is készülhetnek. Az itt tárgyalt ásványi alapú kristály nem tévesztendő össze a kristályüveg (ólomkristály) termékekkel.

27LelkesAsvanyborzeLurdy 202304 17

Drágakő – A legtöbb hivatalos meghatározás meglehetősen tág. Alapvetően minden olyan ásvány, kristály vagy féldrágakő ide értendő, amelyet vágtak, csiszoltak és ékszerekhez használtak. Ezáltal több mint kétszáz drágakő van forgalomban.

27. Lelkes Ásványbörze - Vándor Viktória, aldottekszer.hu

 

27. Lelkes Ásványbörze - Békás Beatrix kristályterapeuta, Nagy Csaba holisztikus asztrológus

 

27LelkesAsvanyborzeLurdy-202304-1
27LelkesAsvanyborzeLurdy-202304-2
27LelkesAsvanyborzeLurdy-202304-3
27LelkesAsvanyborzeLurdy-202304-4
27LelkesAsvanyborzeLurdy-202304-5
27LelkesAsvanyborzeLurdy-202304-6
27LelkesAsvanyborzeLurdy-202304-7
27LelkesAsvanyborzeLurdy-202304-8
27LelkesAsvanyborzeLurdy-202304-9
27LelkesAsvanyborzeLurdy-202304-11

 

http://www.asvanyborze.hu/
https://www.facebook.com/asvanyborze/
https://www.instagram.com/lelkes_asvanyborze/

szisz


More Coverage

A feltöltődés miatt is érdemes kilátogatni egy ásványbörzére

Pár száz forinttól lehet már kis köveket találni, a rendezvény nagyon jó hangulatú, az ásványkedvelők közössége egy energiagazdag társaság, melynek tagjai többnyire tisztaszívű emberek, akik közé öröm járni már csak a lelki, érzelmi feltöltődés kedvéért is.

Bőséges választékkal fogadott a karácsonyi ásványbörze

A Lurdy házban az újabb és újabb termek meglepetést okoztak és rácsodálkoztunk a választékra is, ami jelentősen eltért az őszitől.

Vízprogramozó mandalák a 14. Lelkes Ásványbörzén

A szent geometriának és a mandalák színeinek terápiás hatásának köszönhetően egy kristály mandala kép javítja a víz energetikai állapotát:

Copyright © 2013- | Minden tartalom jogvédett. Ászf
www.anoidivat.hu | Elérhetőség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vissza a lap tetejére