Kiállítás

Húsgolyó készítés is volt élőben a Konyhakiállításon

Ha a húsgombócra gondolva megkívánja hirtelen, készítse el otthon, amihez válasszon egyet a sokféle darált hús közül: darált pulyka, bivaly, bárány vagy a két ízletes darált marhahús, az Angus és a Wagyu. Ismerje meg kicsit jobban ezt a népszerű tészta- és akár szendvicsfeltétet!
 |  Super User  |  Kiállítás

Érdekes műsorral, nyereményjátékkal színesítették a szervezők a március eleji Konyhakiállítás programját a Budapest Arénában. Szombaton Wossala Rozina olasz húsgolyókat, míg Bernáth József a bisztrókonyha ízeit népszerűsítve gombapaprikást készített zsemlegombóccal. A kiállítók konyhai nagy- és kisgépekkel, berendezett konyhákkal, kerti-, kiegészítő- és kézi eszközökkel készültek.

Konyhakiallitas 202303 000

5 érdekesség a húsgombócról

A húsgolyó valószínűleg az egyik legszélesebb körben fogyasztott és legkedveltebb étel a világon. Az egyszerűen elkészíthető, megfizethető és mindenütt megtalálható húsgombóc klasszikus olasz étel. Vagy mégsem? Ha a húsgombócra gondolva megkívánja hirtelen, készítse el otthon, amihez válasszon egyet a sokféle darált hús közül: darált pulyka, bivaly, bárány vagy a két ízletes darált marhahús, az Angus és a Wagyu. Ismerje meg kicsit jobban ezt a népszerű tészta- és akár szendvicsfeltétet!

Wossala Rozina Konyhakönyv bemutatója a Konyhakiállításon

1. Senki sem tudja biztosan, hol készült az első húsgombóc
A receptek a rómaiakig nyúlnak vissza – Apicius klasszikus szakácskönyve tartalmaz egy részt a darálékról, húskeverékekről (a páva, a fácán és a nyúl volt a kedvencük) más összetevőkkel. Egyes történészek úgy vélik, hogy az első húsgombócok Perzsiában készültek, és ma is kofta néven szerepelnek.

Konyhakiallitas 202303 005

2. Minden kultúrában van egy húsgombóc
Az étel olasz-amerikai változatát ismerik a legtöbben, de létezik svéd köttbullar, spanyol albondigas, holland bitterballen, görög keftedes, dél-afrikai skilpedjies és Indiától a Közel-Keleten át a kofta is. Ez csak néhány példa a húsgombócok széles körben elterjedt népszerűségére, amelyeket gyakran bárány-, sertés- és egyéb húsokból készítenek.

Konyhakiallitas 202303 028

3. Az olaszok másképp csinálják
Az olasz húsgombóc nem biztos hogy az, amire gondol. A polpetták kisebbek, mint amerikai unokatestvéreik, egyenlő arányú kenyérből és húsból (néha még halból is) készülnek, és nagyon egyszerű ételnek számítanak. Szinte mindig otthon készítik, a polpette egy főétel, amit néha könnyű húslevesben tálalnak. Nem teszik össze marinarával és tésztával! A spagetti és a húsgombóc paradicsomszósszal egy amerikai találmány, az Egyesült Államokba irányuló olasz bevándorlás és a rendelkezésre álló összetevők eredménye.

Konyhakiallitas 202303 032

4. A húsgombócok szükségből születtek
A húsgombócokkal kapcsolatos igazság az, hogy okos módja annak, hogy a nem túl esztétikus, olcsóbb húsdarabokat csinossá varázsoljuk. A húsgombócokhoz felhasználhatók a régebbi kenyerek, ami dúsítja a recept húsos részét. Ezáltal a húsgombóc régóta hagyományosan nagyszerű módja akár a maradék hozzávalók felhasználásának és az éhes család kiszolgálásának. 

Konyhakiallitas 202303 007

5. Dél-Karolinában készült a világ legnagyobb fasírtja
A Hilton Head Island (SC) olasz-amerikai klubja 2017 novemberében megdöntötte a rekordot egy hatalmas, 1.757 font súlyú húsgombóccal, amelynek elkészítése egy évig tartott. Különleges felszerelést kellett készíteni, és egy hétbe telt a húsgombóc elkészítése, de a Guinness World Records képviselői ott voltak, hogy hivatalosan is rögzítsék az eseményt. A megdöbbentő méretű fasírt nagy részét helyi programokon fogyasztották el a rászorulók.

Konyhakiallitas-202303-002
Konyhakiallitas-202303-001
Konyhakiallitas-202303-004
Konyhakiallitas-202303-003
Konyhakiallitas-202303-006
Konyhakiallitas-202303-008
Konyhakiallitas-202303-009
Konyhakiallitas-202303-010
Konyhakiallitas-202303-011
Konyhakiallitas-202303-012

szisz

 


More Coverage

Közel 30 ezren búcsúztattuk együtt a nyarat a Budapest Borfesztiválon!

A valaha volt legnagyobb Budapest Borfesztivál 4 napja változatos volt színekben, ízekben, fellépőkben, közönségben és időjárásban egyaránt.

A feltöltődés miatt is érdemes kilátogatni egy ásványbörzére

Pár száz forinttól lehet már kis köveket találni, a rendezvény nagyon jó hangulatú, az ásványkedvelők közössége egy energiagazdag társaság, melynek tagjai többnyire tisztaszívű emberek, akik közé öröm járni már csak a lelki, érzelmi feltöltődés kedvéért is.

Teltházas előadásokkal és tárlatvezetésekkel zajlott a 360 Design Budapest kiállítás

Közel 3.500 látogató volt kíváncsi a 360 Design Budapest kiállításra a Bálnában.

Budapest Design Material Library INSIDER

A Budapest Design Material Library INSIDER kerekasztal beszélgetés résztvevői ezúttal a természet és a társadalom viszonyát értelmezve a formatervezés és az építészet fenntarthatósági kihívásairól, ezzel kapcsolatban pedig a természetes anyagok használatának népszerűség-növekedéséről beszélgetnek.

A Borkult 2023-as eseményei

Világszínvonalú borokat az tud készíteni, aki vállalja, hogy munkájáról a nemzetközi borvilág ízlését és a bor világpiacát jól ismerő szakértők adnak visszajelzést.

GOURMET FESZTIVÁL 2022 élmények - A Focaccia nem pogácsa

A május 27-29. között megrendezett, 3 napos GOURMET FESZTIVÁL jeligéje az Örökség volt, kíváncsian érkeztünk, hogyan oldják meg a tematikába illő megjelenést a kiállító-kóstoltató éttermek, bárok, cukrászdák.

Balaton Wine & Gourmet rendezvénysorozat Veszprémben

A Balaton Wine & Gourmet a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat legnagyobb szabású gasztronómiai vállalása, amely szeptember 29 - október 2. között kerül megrendezésre.

Copyright © 2013- | Minden tartalom jogvédett. Ászf
www.anoidivat.hu | Elérhetőség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vissza a lap tetejére