• Home
  • Divat
  • Fashion week
  • Ismét összejövünk megünnepelni a divatot – és téged is szeretettel várunk!

Fashion Week

Ismét összejövünk megünnepelni a divatot – és téged is szeretettel várunk!

Április 19-20-21-én kerül megrendezésre a tavaszi Budapest Fashion Week.
 |  Super User  |  Fashion week

Immár 26. alkalommal kerül megrendezésre a hazai divatélet legrégebbi múltra visszatekintő rangos eseménye, a Budapest Fashion Week. Az idén 15 designer legújabb kollekcióját láthatja majd a közönség. Ukrajnából és a Fülöp-szigetekről is érkezik meghívott vendég tervező, akik már a nemzetközi divatvilágban is letették névjegyüket.

BFW 2023SPRING 001

Követve a tradíciót, Mayer Balázs Kenguru főszervező ezúttal is egy nagyon színes palettát állított össze - ahogy fogalmaz: mindig a legfrissebb irányzatokat hozzunk a kifutóra, és igyekszünk a legszélesebb keresztmetszetet mutatni. Figyelemmel kísérjük azt, ami az itthoni és külföldi divatéletben zajlik, mondhatni naprakészek vagyunk a trendekből, ismerjük a nálunk bemutató tervezőket, tudjuk hol tartanak, mi történik velük év közben. A szervezői munka 5 hónap felkészülés és egy nagyon erős hónap amikor kiválasztjuk az adott szezon bemutatásra kerülő kollekcióit, illetve létrehozzuk magát az eseményt. Ez egy nagyon koncentrált és fokozottan összehangolt munkát kíván mindannyiunktól – magától a Budapest Fashion Week teamtől és a designerektől egyaránt.

BFW 2023SPRING 003

Mindig a legújabb Fashion Week anyaga áll hozzám legközelebb – árulta el a főszervező, de úgy gondolom az idén különösen színvonalas anyagot sikerült a kifutóra tenni. Egyrészt sokszínű – az egyedi, kézzel készült aprólékos munkát kívánó daraboktól, az alkalmi jellegű haute couture ruhákon át, az egzotikus, Afrikát idéző színes kavalkádon keresztül a társművészetek – a különböző táncokhoz készült, vagy tánc insipirálta darabokig bezárólag egy valóban izgalmas bemutatóra készülünk idén.

BFW 2023SPRING 004

Itthon az utcákon sétálva meglehetősen egysíkú képet láthatunk – már ami az öltözködést illeti. Nem vagyunk túl bevállalósak sem a színek, sem a stílusok tekintetében. Mintha két párhuzamos dolog létezne egymás mellett – egyrészt a nagyon visszafogott, mondhatni már-már egyenöltözet jellegű street fashion és mellette a designerek roppant színes és önkifejezésre inspiráló világa!

BFW 2023SPRING 000

Több mint 20 évvel ezelőtt döntöttük el, hogy évről-évre megrendezzük a Budapest Fashion Weeket. A szándék az volt, hogy a háromnapos divatünnep alatt közvetlen találkozhasson a divat iránt fogékony közönség a tervezőkkel, hogy legyen egy hely, ahol szezonról-szezonra inspirálódhatunk, ötleteket gyűjthetünk, ismerkedhetünk mi szakmabeliek és a ránk kiváncsi réteg. Helyszínünk idén is a Városligeti Műjégpálya díszterme lesz, az egyes napokon 5-5 designer kollekcióját láthatják majd, illetve az egyes tourok között társművészeti bemutatókat nézhetnek meg az érdeklődők.

26. BUDAPEST FASHION WEEK 2023/Spring
Helyszín: Városligeti Műjégpálya / Díszterem /
1146 Budapest, Olof Palme sétány 5.
Kapunyitás: 18.30, a divatbemutatók 19.00 órakor kezdődnek

Április 19. szerda: CHARMINA, SKETI, BALÁZS ESZTER, LA GITANILLA FLAMENCA, THE NICHE
Április 20. csütörtök : MAIA, C'EST MOI, VHR, EBONY, MITCH DESUNIA - a tourok között fellép Banai Sára operaénekes
Április 21. Péntek : ZIMITS ANDREA, EKATERINA CHEPAK, SZABÓ ILONA, SUZA, CLAUDIO DESSI - a tourok között Virág Judit és a Yoni Tribe produkcióját láthatják.

Belépőjegyeket a show napjain 18.00 órától, illetve elővételben a helyszínen lehet megvásárolni 12.00 és 17.00 óra között. Belépő: 4.000 HUF/ Nap
A napi sorrend változhat. A műsorváltozás jogát a szervezők fenntartják!

Forrás: Budapest Fashion Week

https://www.facebook.com/budapestfashionweek
https://www.instagram.com/budapestfashionweek/

szisz

 


More Coverage

Teltházas show keretében mutatkoztak be a magyar tervezők a milánói divathéten

A Milano Fashion Weeken az MDDÜ és a CNMI közös mentorprogramjában öt magyar tervező - ABODI, CUKOVY, KATA SZEGEDI, ZSIGMOND és a THEFOUR - vonultathatta fel legújabb kollekcióját.

Új koncepcióval érkezik a Budapest Central European Fashion Week

Idén négy ikonikus budapesti helyszínen rendezik meg a divathetet, a Nemzeti Táncszínházban, a Magyar Nemzeti Múzeumban, a Néprajzi Múzeumban és az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár épületében.

Ismét Budapestre figyelt a divatvilág, megrendezték a 11. BCEFW-t

Az idén ötéves Magyar Divat & Design Ügynökség egyik stratégiai célja, hogy Budapestet a régió divatfővárosává tegye, egyúttal vonzó desztinációvá a divat és design iránt fogékony utazók számára, akik célzottan keresik a magyar kreatívipar termékeit. Ennek egyik kiemelt eszköze évről évre a BCEFW...

Interjúk: III. The Fashion Show és Díjátadó

"Szerettünk volna a tervezőkkel együtt ünnepelni, mert ők minden egyes nap nagyon sokat dolgoznak azért, hogy egy márkát építsenek... "

A visszaszámlálás elkezdődött, február elején jön a BCEFW

A magyar és regionális tervezők 2023/24-es őszi-téli kollekciói a nemzetközi trendekhez igazodva személyre szabottabb, prezentációs formában kerülnek bemutatásra a főváros több pontján, a BCEFW hétvégi napjain, február 4-5. között.

A ruhák mellett a spiritualitás a fő vonzereje a legidősebb Budapest Fashion Weeknek

Teltházas volt a Budapest Fashion Week minden napja a Városligetben.

Budapest Central European Fashion Week SS23: Katti Zoób Catwalk

KATTI ZOÓB DIVATHÁZ, MÁRKAÜZLET és SZALON: 1093 BUDAPEST, Fővám tér 11-12.

Interjú: BCEFW SS23, ARTISTA

ARTISTA FASHION, 1088 Budapest, Puskin utca 19.

Interjú: BCEFW SS23, ViktoriaVarga OpenStudio 20220901

Nagyon nagy élmény egy hazai tervező stúdiójában körülnézni! VIKTORIAVARGA OPEN STUDIO - SHOPPING PARTY, 20220901, 1054 Budapest, Steindl Imre utca 9.

BCEFW x UFW - Az összefogásra hívja fel a figyelmet a jubileumi BCEFW

Európában először, a nagy divathetek előtt Budapesten mutatják be kollekcióikat az ukrán tervezők

25. jubileumi Budapest Fashion Week a Városligetben

„Sokszor és sokan próbáltak meg létrehozni többnapos divatesemény sorozatot. Mi ezt már az elmúlt több mint 15 év alatt 25-ször teljesítettük. Ha azt mondom, hogy ezzel egyedülállóak vagyunk a hazai divatéletben nem hiszem, hogy bármi mást hozzá kellene fűznöm a Budapest Fashion Week létjogosults...

Közel 4.000 látogatót vonzott a 10. jubileumi BCEFW

A BCEFW minden szezonban legjobban várt programeleme, az idén ősszel közel 600 fős stáb által szervezett két napos divatbemutató sorozat. A kép vegyes volt: akadt, aki hagyományosan, virágmintákkal és élénk színekkel képzelte el a tavaszt, más már a nyárnak hódolt a keleti utazások inspirálta mod...

III. The Fashion Show & Díjátadó október 29-én a RAM Colosseumban!

Már zajlik a jegyértékesítés a The Fashion Show-ra! Ne feledd, a zártkörű bulin csupán 750 vendégnek jut hely. Legyél egy közülük, foglald le VIP jegyedet és élvezd a show-t az első sorból! 

12. Fashion Awards Hungary díjkiosztó gála 2022 beszámoló

2022. május 19-én az 670 fő részvételével került sor a hazai Divat-Oscar átadásra. A 12. Fashion Awards Hungary-t óriási érdeklődés követte, mindenki képviselte magát, aki meghatározó a divatszakmában, de számos celebritás is tiszteletét tette az eseményen.

Copyright © 2013- | Minden tartalom jogvédett. Ászf
www.anoidivat.hu | Elérhetőség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vissza a lap tetejére