• Home
  • Divat
  • Magyarország
  • Önkéntes összefogással valósult meg a magyar divattervezőket támogató divatbemutató egy győri iskolában

Magyarország

Önkéntes összefogással valósult meg a magyar divattervezőket támogató divatbemutató egy győri iskolában

A divatbemutatón 2 szünetet közbeiktatva 9 tervező lépett fel, közülük 3 győri divat- és stílustervező.
 |  Super User  |  Magyarország

A Győri SZC Sport és Kreatív Technikum adott otthont a Hosszú kifutó SK Divatbemutató elnevezésű eseménynek október 7-én, ahol az iskola néhány diákja is bemutathatta vizsgamunkáját a már gyakorlottabb tervezők között. Az önkéntes alapon szerveződő program ötletgazdája és főszervezője Tölgyesi Norbert (NoKo Fotó) fotós, aki maga is ebben az iskolában végzett. Hozzá csatlakozott a rengeteg diák, aki már hetekkel a rendezvény előtt jelenlétével és munkájával végig segítette a programot, valamint Csengeri Mária igazgatónő háziasszonyként, szakmai mentorként Ilona Szabó Donna divattervező, műsorvezetőként pedig Benceiam influencer.

A délután kettőkor kezdődő divatbemutatót több próba és az esemény napján délelőtt főpróba előzte meg, a háttérben mindenki izgatottan készült a szerepére. Az igazgatónő megnyitó köszöntője után Benceiam átvette a mikrofont és hangulatba hozta a mintegy 300 fős közönséget a technikum teltházas aulájában. A divatbemutatón 2 szünetet közbeiktatva 9 tervező lépett fel, közülük 3 győri divat- és stílustervező.

Bálló Réka, Biyar az ázsiai kultúrára alapoz, vegyíti a férfi ruházati elemeket és kiegészítőket a nőivel és ezt mai, modern szemléletűvé formálja. Az egyszerű, de nagyszerű, a kevés néha több alapelvet képviseli. Sárváry Adrienn (Sárváry design) ruhái az Art deco épületeiből és motívumaiból inspirálódtak, ötvözve a sárközi népi technikákkal. A kollekció minden darabján felfedezhető valamilyen formában a boltívek megjelenése. Udvardi Dorka a tervezés fázisában nagy hangsúlyt fektet a felület megmunkálására. A divat számára a látványról és a gyönyörködésről szól.

Konterman Katarina (KAT-STYLE) stylistként tevékenykedik Esztergomban és ruhákat alakít át egyedi látásmódjával a szabadidejében. Földesi Tímea (Pixiedream by Lufka) fesztiválkiegészítőket és ékszereket tervez és készít. Elsősorban bőrrel, tollakkal, ásványokkal dolgozik, a tervezéstől az alapanyag-beszerzésen át, a megvalósításig mindent egymaga végez. Tóth Szilárdné Marika (maryca fashion) kollekciója jelentős részét menyasszonyi és alkalmi ruhák teszik ki. Inspiráló számára, hogy fiatal lányoknak készítsen öltözéket életük legszebb napjára. Kisné Lakatos Ildikó (The Seahorse Collection) a mindennapi életben hordható, sportosan elegáns ruhákat tervez és kivitelez. Ruháit bátran ajánlja kortól függetlenül mindenkinek. Napsugár Anna (Napsugár Anna Fashion) sokoldalú személyiség, aki mindamellett, hogy megteremtette a gyógyterápiás jeltáncművészeti ágat, különleges stílusú ruhákat is tervez. Nemcsak tervező, hanem fotóriporter, modell, gyógymasszőr és előadóművész.

A kifutói bemutatókat 30 ruhával Ilona Szabó (Donna Divat) zárta, akinek tehetséges modell lánya és egyben magazinunk egyik szerkesztője, Szabó Noémi is vonult több tervező ruháiban. Donna ismert divattervező, minden budapesti jelentősebb fashion shown járt már, mellette Montenegroban és Milánóban is volt már bemutatója. Egy olyan stílusgazdag, elfogadó és tudatmódosító brand volt mindig is az álma, amely sutba dobja a társadalmi normákat és elvárásokat, és inkább a személyiséget helyezi előtérbe tértől, időtől, akadályoktól és szabályoktól függetlenül. Kollekcióiban ezért gyakoriak a szokatlan, kreatív, egyedi, eklektikus elemek.

 

Hosszú kifutó SK Divatbemutató

Forrás: saját felvételek, Győri SZC Sport és Kreatív Technikum diákjainak esemény katalógusa

https://sporteskreativtechnikum.hu
www.facebook.com/people/Győri-SZC-Sport-és-Kreatív-Technikum/100070288152775/
http://www.nokofoto.hu
https://www.facebook.com/noko.fotostudio
https://www.instagram.com/noko.foto/
https://www.facebook.com/symplebydonna
https://www.ilonaszabo.com
https://www.instagram.com/ilona.szabo.donna/
https://www.instagram.com/divatdonna/

 

szisz

 


More Coverage

Teltházas show keretében mutatkoztak be a magyar tervezők a milánói divathéten

A Milano Fashion Weeken az MDDÜ és a CNMI közös mentorprogramjában öt magyar tervező - ABODI, CUKOVY, KATA SZEGEDI, ZSIGMOND és a THEFOUR - vonultathatta fel legújabb kollekcióját.

Több mint 6.000 látogatót vonzott a Divat & Design Fesztivál

A Divat & Design Fesztivál egyik fő célja, hogy a változatos témaköröket érintő programok és élmények során minél több hasznos ismeretanyagot adjon át a kreatív ipari szakmák, ezen belül a divat és design szakmák iránt érdeklődők számára.

Nemzetközi lehetőségekben segít a BCEFW

A BCEFW kétnapos divatbemutató-sorozata a Millenárison került megrendezésre. A Millenáris G épületében kifutós bemutatók, valamint különleges, kültéri show-k is megvalósultak. A hétvégi programokon több mint 2.500-an vettek részt, emellett több mint 20.000-ren követték magas minőségben, élőben a ...

Copyright © 2013- | Minden tartalom jogvédett. Ászf
www.anoidivat.hu | Elérhetőség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vissza a lap tetejére