Tervezők & Designerek

Interjú: Joó Beatrix, Sentiments a BCEFW-ről

A BCEFW egy kiemelkedő esemény a divatszakmában, amely lehetőséget ad a tervezőknek, hogy bemutassák kreativitásukat és munkájukat. Fantasztikus lehetőség, hogy a kedves ügyfeleink elsőként láthatják az új kollekciót.
 |  Super User  |  Tervezők & Designerek

A Sentiments - Joó Beatrix ruhadarabok olyan nők számára készülnek, akik számára az öltözködés önkifejezési mód és hatást kívánnak gyakorolni környezetükre. A letisztult és kecses dizájn érzéki és feltűnő részletekkel kombinált, ezzel megalkotva a tökéletesen egyedi öltözetet. 

JooBeatrix Sentiments 000

A Sentiments fő ideológiája jelenik meg a BCEFW SS24-re szánt kollekcióban, vagy számíthatunk némi változásra?
Természetesen a Sentiments DNA-ja érvényesül a SS24-re szánt kollekcióban is, ugyanakkor minden kollekció alkotóelemeit befolyásolhatják az aktuális trendek, divatirányzatok és az alkotói folyamat során felmerülő inspirációk. A "Synesthesia" kollekció az érzékek misztikus összhangját jeleníti meg. Az összefonódó színek és formák egyedi tapasztalatokat teremtenek, áthatják a ruhákat és magukkal ragadják az embereket. A ruhaköltemények egy különleges érzékelés világába kalauzolnak, ahol a divat az érzések szárnyalását idézi elő, elvarázsol és inspirál. Látványos színek, minták és struktúrák játékosan összefonódnak, káprázatos vizuálishatást keltenek. Az anyagok és szabások precízen illeszkednek a testhez, kiemelve annak vonalait és eleganciáját. Minden darab egy különleges történetet mesél el, így nemcsak megjelenést kölcsönöznek, hanem belső világunkat is kifejezik. Így a viselőik egyedülálló módon tapasztalhatják meg a divat varázslatos erejét.

JooBeatrix Sentiments 004

Az idei évben milyen környezeti hatások formálják leginkább a tervezői munkát?
A tervezői munkát számos környezeti hatás formálhatja, például a fenntartható divat kérdése és anyaghasználat, társadalmi és kulturális változások, valamint technológiai fejlesztések is hatással lehetnek az alkotói folyamatra.

Mekkora csapattal dolgozik a hétköznapokban?
A hétköznapokban egy 3 fős csapat dolgozik, de egy kollekció elkészítésében számos külsős szakember is részt vesz, kalap designer, ékszer készítő. cipőkészítő, stylistok és egyéb szakemberek.

Hány fő segíti a munkát egy fashion week kapcsán?
Egy fashion week kapcsán a csapat létszáma jelentősen megnőhet az esemény lebonyolításához szükséges extra feladatok ellátása érdekében.

JooBeatrix Sentiments 003

Van-e kedvenc darab, amit kiemelne a BCEFW-re készített kollekcióból?
Az aktuális kollekcióból talán a kedvenc darabot nehéz lenne kiemelni, mivel mindegyik darab saját történetet mesél el és különleges módon hozzájárul az összhanghoz.

Melyik ruhát volt a legnehezebb elkészíteni az aktuális kollekcióból és miért?
Több nehezebb darab is vot, melyek elkészítése általában olyan elemekkel kapcsolatos, amelyek precíz kidolgozást (szabászat), komplex konstrukciót vagy egyedi anyagokat igényelnek.

Melyik a valaha készített kedvenc ruhája?
Számos kedvenc ruhát készítettünk már, de egy konkrét darabot kiemelni nehéz lenne, mivel mindegyik a saját időszakában különleges volt.

Melyek voltak a legnehezebb körülmények eddigi tervezői munkája során?
A tervezői munka során előfordulhatnak kihívások, például időszűke, technikai nehézségek vagy anyag-kellék beszerzési problémák. Az alkotói folyamat során ezekre megoldásokat kell találni.

JooBeatrix Sentiments 005

Van valaki, akinek a bemutatóját megnézné a BCEFW-en?
Saját kollekciómra koncetrálok, így sajnos nincs időm ebben az időszakban.

Mit jelent az ön számára a BCEFW, mire számít?
A BCEFW egy kiemelkedő esemény a divatszakmában, amely lehetőséget ad a tervezőknek, hogy bemutassák kreativitásukat és munkájukat. Fantasztikus lehetőség, hogy a kedves ügyfeleink elsőként láthatják az új kollekciót. A bemutatók alkalmával a vendégek közelebbről megtekinthetik és érintkezhetnek a ruhákkal. Ez lehetőséget ad arra, hogy érzékeljék az anyagok minőségét és az elkészítés részleteit, ami segíthet a döntésük meghozatalában. A tervezők által kifejezett alkotói elképzelések és inspirációk a kifutón sokszor érthetőbbekké válnak. A személyes megjelenések során a tervezők gyakran megosztják a kollekció hátterét és történetét, ami segíthet az érdeklődőknek mélyebben megérteni a ruhák mögött rejlő értékeket. Egy jó bemutató sokkal több, mint egyszerűen a ruhák nézegetése. A jelenlévők részesei lehetnek egy kreatív és inspiráló eseménynek, ahol az érzelmek és az élmények is fontos szerepet játszanak.

https://www.facebook.com/sentimentscouture
https://www.instagram.com/sentiments.official/

https://hfda.hu
https://www.facebook.com/hfdagency/
https://www.instagram.com/hfdagency/
https://bcefw.com
https://www.facebook.com/bcefw/
https://www.instagram.com/bcefw/


BCEFW 2023 SS24 logo kep 600

szisz


More Coverage

Teltházas show keretében mutatkoztak be a magyar tervezők a milánói divathéten

A Milano Fashion Weeken az MDDÜ és a CNMI közös mentorprogramjában öt magyar tervező - ABODI, CUKOVY, KATA SZEGEDI, ZSIGMOND és a THEFOUR - vonultathatta fel legújabb kollekcióját.

Múlt, jelen, jövő - Szabó Ilona Donnával

„A stílus az enyém, az egyéniség te vagy!” Szabó Ilona Donna

Ismét Budapestre figyelt a divatvilág, megrendezték a 11. BCEFW-t

Az idén ötéves Magyar Divat & Design Ügynökség egyik stratégiai célja, hogy Budapestet a régió divatfővárosává tegye, egyúttal vonzó desztinációvá a divat és design iránt fogékony utazók számára, akik célzottan keresik a magyar kreatívipar termékeit. Ennek egyik kiemelt eszköze évről évre a BCEFW...

A visszaszámlálás elkezdődött, február elején jön a BCEFW

A magyar és regionális tervezők 2023/24-es őszi-téli kollekciói a nemzetközi trendekhez igazodva személyre szabottabb, prezentációs formában kerülnek bemutatásra a főváros több pontján, a BCEFW hétvégi napjain, február 4-5. között.

Interjú: BCEFW SS23, ARTISTA

ARTISTA FASHION, 1088 Budapest, Puskin utca 19.

Interjú: BCEFW SS23, ViktoriaVarga OpenStudio 20220901

Nagyon nagy élmény egy hazai tervező stúdiójában körülnézni! VIKTORIAVARGA OPEN STUDIO - SHOPPING PARTY, 20220901, 1054 Budapest, Steindl Imre utca 9.

Változatos tartalmakkal bővül a BCEFW programja

A BCEFW során még fontosabb szemponttá vált a hazaiak mellett a regionális márkák szereplése és ezt a nemzetközi sajtó, influencerek és buyerek jelenléte is tovább erősíti.

Copyright © 2013- | Minden tartalom jogvédett. Ászf
www.anoidivat.hu | Elérhetőség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vissza a lap tetejére