Fesztivál

Társadalmi ügyek melletti kiállásáért kapott nemzetközi díjat a Sziget

A Take a Stand-díjat minden évben az a fesztivál kapja, melynek tevékenysége kiemelkedően ösztönzi a társadalmi összetartást és támogatja toleranciát.
 |  Super User  |  Zene & Fesztivál

Újabb kategóriában ismerték el a Szigetet a legnagyobb presztízsű nemzetközi fesztivál megmérettetésen, a European Festival Awards-on. A “Take a stand”, azaz a társadalmi ügyek melletti „Kiállás” kategóriában ezúttal a Sziget törekvéseit díjazta az európai szakemberekből álló zsűri. A díjátadó gálára január 17-én került sor, a hollandiai Groningen-ben. A European Festival Awards-tól függetlenül pedig a napokban, az „A Greener Future” tanúsítvánnyal, a Sziget fenntarthatósági törekvéseit is elismerték.

SzigetFestival Award2023 202401 0

Itt az ideje kiállni Európáért, sőt az egész világért. Egy olyan mozgalmat kell létrehoznunk, amely ösztönzi a társadalmi összetartást, és támogatja toleranciát – írják a Take a Stand-díj létrehozói, kiemelve, hogy arra kell ösztönözni az embereket, hogy kiálljanak a békés párbeszédért, humanizmusért, toleranciáért és a kölcsönös megértésért. A Take a Stand-díjat minden évben az a fesztivál kapja, melynek tevékenysége kiemelkedően hozzájárul e célok eléréséhez. Kádár Tamás, a Sziget főszervezője elmondta: “A Sziget a kezdetek óta képviseli ezen értékeket, kiáll az elfogadás, a tolerancia, az egyén szabadsága mellett. Ezeket az elveket, a Sziget DNS-ét alkotó értékeinket, több mint egy évtizede az Island of Freedom és a Love Revolution szlogenek égisze alatt foglaltuk össze, de 30 éve meghatározó alappillérei a programszervezésünknek, kommunikációnknak is.”

SzigetFestival Award2023 202401 1

A nagy presztízsű európai fesztivál elismerést, a European Festival Awards-ot, a Yourope európai fesztiválszövetség és a Virtual Festivals Europe fesztiválhonlap alapította több, mint 10 éve. A díj eddigi történetében a Sziget kétszer hozta el a „Legjobb Nagyfesztivál” fődíjat, két alkalommal nyert a „Best Line-up” kategóriában is, és nem volt olyan év, hogy a Sziget ne jutott volna valamilyen kategóriában a legjobbak közé. Idén a Sziget Szervezőiroda “Az év promótere”, a Sziget Fesztivál “Az év lineup-ja” kategóriában is shortlist-es volt, a Heineken Balaton Sound pedig ismét bekerült a legjobb közepes méretű fesztiválok közé. Végül a Sziget a “Take a Stand” kategóriában végzett az élen, olyan fesztiválok versenyében, mint a dán Roskilde, a spanyol Sonraìz, a finn Provinssi vagy a szlovák Pohoda.

A Sziget – a European Festival Awards-tól függetlenül – egy másik nemzetközi megtiszteltetésben is részesült nemrég, mely szerint az „A Greener Future” (AGF) tanúsítvány a Sziget fenntarthatósági törekvéseit ismerte el. Az értékelés a fenntarthatóság olyan területeinek részletes elemzését foglalja magában, mint például a közlekedés, az energiafelhasználás, a hulladékkezelés, a vízhasználat, a helyi környezet védelme, a CO2 kibocsátás vagy a vendéglátás. „Az AGF tanúsítás nagyon értékes számunkra, mivel lehetővé teszi, hogy felülvizsgáljuk és értékeljük erőfeszítéseinket” – emelte ki Dominus Ákos, a Sziget fenntarthatósági menedzsere. „Részvételünkkel nemcsak további ismereteket szerzünk a témában, hanem erős kapcsolatokat is építünk az iparágunk hasonlóan gondolkodó embereivel. Így a fenntarthatóbbá válás mellett a jövőbeni partnerségeket és a versenyképességet is erősítjük."

Te kit látnál szívesen a Sziget színpadán 2024-ben? A kívánságodat ide kattintva leadhatod >>>

Sziget 2024 program >>>

Sziget 2024 jegyek >>>

 

https://szigetfestival.com/hu/
https://www.facebook.com/SzigetFestival
https://www.instagram.com/szigetofficial/

Vető Viktória, sajtófőnök, sziget.hu

SzigetFesztival2024 202312 logo

 

 


More Coverage

Mik vannak a Szigeten

Csiszár Virág booking menedzser már tavaly jelezte, hogy a Nagyszínpadon olyan hazai fellépőknek adnak helyet, melyek egyedi, máshol nem látható produkciókkal készülnek a Szigetre, akár lökést adva ezzel a zenészek nemzetközi karrierjének is.

A Sziget fesztivál bűvöletében

Információáradatban és résztvevőkben az agynak másnap reggelre már sok lehet egy Szigetes este, de valahogy mégis varázslatos. Egyetlen nagy baj van csupán a Sziget fesztivállal - nem lehet egyszerre több helyszínen ott lenni.

Hozd magad a Szigeten!

A Szigetre belépve a szabadságot választjuk, és a választás szabadságát kapjuk cserébe. 

Megérkezett a Sziget aftermovie

Early Bird akciós jegyek és bérletek a Sziget fesztiválra csak 2 napig!

Copyright © 2013- | Minden tartalom jogvédett. Ászf
www.anoidivat.hu | Elérhetőség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vissza a lap tetejére