Zene & Fesztivál

Interjú: Fábián Juli jazz énekesnő

Fábián Juli, egy különleges hang egy stílusteremtő zenei atmoszférában.
 |  Super User  |  Zene & Fesztivál

Kicsit tájékozódtam a facebook oldaladon az aktualitásokról, Budapest Park, Volt, Balaton, Barba Negra, fellépések, koncertek sora..  Biztosan szívesen mondanál pár szót a következő fellépésről, esetleg nyilvános kulisszatitkokat.. Milyen dalokkal készültök?

Fábián Juli: A következő hetekben játszunk majd a Campuson és sok más fesztiválon, mi mégis a Barba Negra Track-béli bulinkat várjuk a legjobban, mert ilyenkor nyáron maximum 1 koncertünk van Budapesten és ebben a hónapban ezen lesz lehetőségünk a népes pesti közönségnek játszani. A dalaink mellett lesz egy vendégünk is, Horányi Juli, akivel az ő meghívására már duetteztünk 2 éve az X-faktor színpadán. Igazán izgalmas lesz vele újra fellépni, ezúttal egy komplett zenekarral a hátunk mögött.

Egy különleges hang egy stílusteremtő zenei atmoszférában

Melyik most a kedvenc dalod?

Fábián Juli: Most épp nincs kedvenc dalom, mindig más énekesre, bandára kattanok rá a legkülönbözőbb stílusokban. A napokban épp a Red Hot Chili legújabb lemeze, és Seal legutóbbi albuma ment rotációban a lejátszómban.


Mint minden nő, gondolom te is szeretsz öltözködni.. Milyen ruhákat hordasz szívesen a hétköznapokon, és hogyan válogatod össze egy koncert kollekcióját?

Fábián JuliFábián Juli: Tényleg imádom a szép ruhákat, bár a vásárláshoz már kevesebb türelmem van. A hétköznapokban nagyon változó, mihez van kedvem, de általában sokkal inkább a kényelemre és a lezserségre törekszem, mivel a koncertjeimen eleget kell díváskodnom, ott kiélhetem a hercegnő-énem :-) A koncertekre részben a stílistommal, Korpics Tibivel válogatjuk össze a ruhákat, részben önjáróan válogatok a meglévő szempontok szerint és a meglévő ruhatáramból. Szerencsésnek mondhatom magam, mert mindemellett több fantasztikus hazai tervezővel is dolgozhatok- a Celenivel, Tóth Bori Maison Marquise nevű márkájával és Merő Péterrel is -, sokszor az ő csodaszép ruháikat viselem, a lazább bulikon pedig Pepe Jeans ruhákat veszek fel, vagy a saját szekrényem mélyére nyúlok.

Ha már fellépések, koncertek.. Szabadtéri bulik, fesztiválok, vagy inkább teremben, zárt helyeken, melyiket kedveled jobban?

Fábián Juli: Mindkettőnek egészen más energiája, hangulata van, és persze sok múlik magukon a koncerthelyszíneken. Imádom a szabadtéri koncerteket, a nyári, csillagos ég alatt játszani a bőrömet cirógató szellőben, míg épp alábukik a nap. Persze ha épp zuhog az eső és 15 fok van, az már nem olyan vidám.

 

Fábián Juli

Nagy színpad inkább, vagy családias klubok?

Fábián Juli: Mindkettő, és szerencsére nem kell választanom. Bár jobbára - a szerencsére szép nagyra duzzadt közönségünk miatt - inkább nagyobb tömegek előtt lépünk fel, mégis alakul néha úgy, hogy családias eseményen találjuk magunkat és látni az emberek arcát, reakcióit. Az is nagyon jó. De persze egy hatalmas, pulzáló tömegnek is fantasztikus energiája van!

Fábián Juli


Legkedvesebb saját koncertélményed és miért?

Fábián Juli: Imádtam 3 éve a Gere Jezz Fesztiválos fellépésünket, tavaly a Paloznaki Jazz Piknikes bulinkat, és idén a Pannonhalmi Jazznyár-béli koncertünket, ezek valami egészen csodálatosak voltaik! A közönség szinte végig táncolt, iszonyatosan nagy szeretettel fogadott és semmihez sem hasonlítható hangulat és élményt vághattunk zsebre. Na és muszáj megemlítenem a Budapest Parkos bulinkat, az valami pazar élmény volt!!! De nyilván estig sorolhatnám a sok jó élményt, annyi van hálistennek.

Kevésbé jó emlék egy fellépésről és miért?

Fábián Juli: Ebből is akad bőven - Toi-Toiban átöltözni a Sziget feszten még kezdő énekesnőként, elveszíteni a hatalmas sárban a papucsom koncert előtt a SZIN-en, olyan zártkörű rendezvényen fellépni, ahol a vendégeket kizárólag az ingyen pia és kaja érdekli, többórás csúszással, szörnyű technikai körülmények közt fellépni. De ezeket igyekszem gyorsan elfelejteni!

Divatmagazin - Fábián Julifabian juli 7

fabian juli 6fabian juli 8fabian juli horanyi juli

https://www.facebook.com/Fabian.Juli.Fan.Club/

https://www.facebook.com/julifabianandzoohacker/

https://www.youtube.com/channel/UCeTKC-_AZUCh75MJ-w7JpOA

 A fotók forrása: Fábián Juli felületei

A videó forrása: Zoohacker youtube felülete

szisz


More Coverage

Ilyennek láttuk a Paloznaki Jazzpikniket 2021-ben

A szellősen elhelyezett büfékocsik és pavilonok, néhány terelő kordon és biztonsági őr segített az eligazodásban, továbbá a látogatók, akik már nyitáskor szép számmal jelen voltak már a kis utcákban is, hiszen a rendezvény helyszíne is taglalt, a több színpad és udvar egymástól elszórtan helyezke...

10. jubiláló piknik-élmény Paloznakon 2022-ben

A május 31-i sajtótájékoztatón derült fény először a teljes lineup-ra, illetve van még egy titka a rendezőknek, amit augusztus 4-én jelentenek be.

Interjú: Valde Orsolya, fesztiváligazgató, Paloznaki Jazzpiknik

Délután fűben ülős a Nagyszínpadunk, sok-sok pokróc a mezőn, rohangászó gyerekek, jó hangulat. Aztán este 9-től itt az igazi koncerthangulat, általában felállnak a pokrócokról táncolni! A Balaton-parti domboldalon, unikális helyen szólnak a világsztárok dallamai a csillagfényes éjszakában.

Copyright © 2013- | Minden tartalom jogvédett. Ászf
www.anoidivat.hu | Elérhetőség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vissza a lap tetejére