Zene & Fesztivál

Életműdíjak a ZamJam szombati napján - Csütörtökön indul a ZamJam!

By Super User
A Best of Balaton kuratóriuma életműdíjakat is átad a ZamJam színpadán.
 |  Zene & Fesztivál

Csütörtökön indul a MOL Nagyon Balaton új, háromnapos butikfesztiválja Zamárdiban. A ZamJam fő helyszínén a Kool & the Gang, Shaggy, a Geszti Funky, a Jazzanova és Charlie a fő fellépők, de ez az első alkalom, amikor Szikora Róbert és az R-Go vendégeként a Valmar is fellép az idei év egyik legnagyobb slágerével, az Úristennel. Szombaton ugyanitt a Best of Balaton csapata életműdíjat ad át olyanoknak, akik évtizedek óta dolgoznak a Balatonért. Jásdi István és Mauro Tenebruso  a helyszínen veszi át az elismerést, az év elején elhunyt Halas Karcsi poszthumusz életműdíját pedig a családja veszi át.

Életműdíjak a ZamJam szombati programjában

Tavaly indult útjára a Best of Balaton program, amely keretében ismert és népszerű, a Balatont szerető hírességek ajánljanak ismert és kifejezetten személyes helyeket, ügyeket, embereket. A Best of Balaton csapata 2021-ben életműdíjat adott Csapody Balázsnak, a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosának. „Idén Csapody Balázst kértük fel, hogy ő tegyen ajánlást, ki vegye át az idei Best of Balaton életműdíjat, hiszen Balázs igazán jól ismeri a Balatont és mindazokat, akik a régióban aktívak. Az ő javaslatára 2022-ben Jásdi István, csopaki borász vehet át életműdíjat a ZamJam szombati napján” - árulta el Lobenwein Norbert, főszervező.

Csapody Balázs ezekkel a szavakkal ajánlotta Jásdi Istvánt a Best of Balaton kurátorok figyelmébe: „István nemcsak a szőlőben, a borkészítésban alkotott maradandót, hanem mentalitásával az egész balatoni borásztársadalomban is. Létrehozott olyan szakmai rendezvényeket, amik szezonon kívűl vendégeket, gasztrotúristákat vonzanak, mint az Olaszrizling szerintünk, vagy a Vörös Balaton kóstolókat. Ezeken a szakma is találkozik, eszmét cserél, és az értő nagyközönség minőségi borokat kóstolhat, beszélgethet. Könyveket írt, ami a balatoni életérzést is erősíti, mint a Szerenád a szőlőben,, a Táltoshegy, a Lyukas óra, vagy a Mi maradunk regényei. Világlátott "beköltöző", aki munkásságával, életével példát mutat mindenkinek, akinek egy kicsi köze is van a Balatonhoz”.

Rendhagyó év az idei, hiszen a Best of Balaton kuratóriuma további két életműdíjat is átad a ZamJam színpadán. Évtizedek óta a déli part egyik turisztikai szenzációja a Mauro étterem Zamárdiban, amelyet három évtizede a dél-olasz származású Mauro Tenebruso vezet. Az idei szezonban betegség miatt zárva maradt a Mauro portálja, a Best of Balaton kurátori csapata pedig életműdíjjal kíván jó egészséget a fáradhatatlan vendéglátónak! Ugyancsak környékbeli híres vendéglátónak számít Halas Karcsi, aki az év elején távozott közűlünk. A Best of Balaton kurátorai között többen is törzsvendégei, rajongói Halas Karcsi konyhájának. Poszthumusz életműdíjat vehet át szombaton Csibrák Károly családja Halas Karcsira emnlékezve.

A kurátorok között olyan hiteles személyek szerepelnek, akikre érdemes hallgatni, és akik imádják a Balatont. Ilyen például Ördög Nóra, Lábas Viki, Trokán Nóra, Gianni Annoni, Gyurta Dani, Marsalkó Dávid, Tilla, Sebestyén Balázs, Vecsei H. Miklós, Pantl Péter, MOL-csoport kommunikációs igazgatója, Starcz Ákos, az index.hu vezérigazgatója, vagy éppen Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert, a MOL Nagyon Balaton alapítói.

ZamJam 2022 BestOfBalaton 1

ZamJam 2022 BestOfBalaton 2

ZamJam 2022 BestOfBalaton 3

https://bestofbalaton.hu/kuldetesunk/

 

Három nap Zamárdiban

A MOL Nagyon Balaton legújabb fesztiválja, a ZamJam július 28-tól 3 napon át Zamárdi több helyszínén várja a közönséget zenével, képzőművészettel, gasztronómiával, gyerekprogramokkal és irodalommal. Lovasi és Járai Márk a kilátónál lép fel, a Balaton partján napközben jazz-koncertek lesznek, az éttermek teraszain dj-k és írók várják a vendégeket. A minőségi butikfesztivál házigazdája Tilla. 

Az esemény fő fellépője egy igazi klasszikus világsztár, a Kool and the Gang, de fellép a Szikora Róbert vezette, idén 40. születésnapját ünneplő R-Go, most először az Úristen című slágert jegyző Valmarral együtt, Geszti Funky címmel Geszti Péter, koncertet ad Charlie és szintén az esemény főszereplője a többszörös Grammy-díjas slágergyáros amerikai-jamaicai származású Shaggy. Tiszteletét teszi az osztrák roma-jazz-elektro banda, a Deladap, a Random Trip csapata Dés László, Péterffy LiliBerkes Olivér, Miller Dávid és Nagy Kristóf közreműködésével.

Ezzel pedig július utolsó napjaira egy új és igazán hiánypótló program érkezik Zamárdiba, bővítve a MOL Nagyon Balaton programjainak nyári kínálatát. Indul a ZamJam! (ejtsd: ZemDzsem). A szervezők szándéka az ünnepi, nyaralást idéző hangulat megteremtése a butik méretű fesztivállal, ahol a Zamárdi több pontját érintő, minőségi fesztivál fő helyszínére, a vízparti térre naponta néhány ezer vendéget várnak.

 ZamJam 2022 BestOfBalaton 4

A Magyar Nemzeti Múzeum három napra a The Zam!-be költözik, ahol a látogatók balatoni témájú képeket tekinthetnek meg a Múzeum fotótárából.
Szombaton Sal Endre izgalmasnak ígérkező előadása az intézmény legendáiról szól majd, a MOL Nagyon Balaton teraszon pedig szombaton napközben XIX. századi ruhapróbára és kincskeresésre várják az érdeklődőket.
???? Az esemény ingyenesen látogatható!
 
A ZamJam FILMIO Partmozi vetítései előtt izgalmas beszélgetéseknek lehettek tanúi a Chef Beach-en!
???? 07.28. 19:45 Macskafogó: Kránitz Balázs beszélget Dudás Viktor filmszakértővel
???? 07.29. 19:45 A játszma: Bak Anita beszélget Nagy Zsolt színésszel
???? 07.30. 19:45 Katinka: Szabó Szilárd beszélget Gyurta Dániel olimpiai-, világ- és Európa-bajnok úszóval.
❗A helyszínre ingyenes a belépés, de érkezzetek időben, hogy még legyen helyetek!
Részletes program: FILMIO Partmozi / ZamJam
 
???? Csütörtökön kezdődik a ZamJam / Official Event!
Az első nap programja a MOL Színpadon:
☀️ 15:00 DJ Infragandhi
➕ Zamárdi-szerte rengeteg ingyenes zenei, irodalmi, filmes és kulináris program!
Részletek és jegyvásárlás: https://zamjam.hu/program/
 
 
???? Pénteken a ZamJam / Official Event MOL színpadán:
☀️ 15:00 DJ Amir
☀️ 16:30 Jazzbois
➕ Zamárdi-szerte rengeteg ingyenes zenei, irodalmi, filmes és kulináris program!
Részletek és jegyvásárlás: https://zamjam.hu/program/
 
 
???? Szombaton a ZamJam / Official Event MOL színpadán:
☀️ 15:00 DJ Jutasi
➕ Zamárdi-szerte rengeteg ingyenes zenei, irodalmi, filmes és kulináris program!
Részletek és jegyvásárlás: https://zamjam.hu/program/
 

Hangolódj a ZamJam -re DJ Jutasi mixével - ő július 30-án, szombaton 15:00-tól pakolja a lemezeket a MOL Nagyszínpadon!

https://www.mixcloud.com/jutasi/zamjam-teaser-mixtape-2022/

???? www.zamjam.hu/jegyek

 

A fotók forrása: ZamJam és Best of Balaton hivatalos felületei, sajtóközleményei

szisz, zarbet


Super User


More Coverage

Ilyen volt a jammelés a ZamJam fesztiválon

A Balaton ezerarcú, amit az idei nyári fesztiválok tovább erősítenek.

A feltöltődés miatt is érdemes kilátogatni egy ásványbörzére

Pár száz forinttól lehet már kis köveket találni, a rendezvény nagyon jó hangulatú, az ásványkedvelők közössége egy energiagazdag társaság, melynek tagjai többnyire tisztaszívű emberek, akik közé öröm járni már csak a lelki, érzelmi feltöltődés kedvéért is.

Ismét Budapestre figyelt a divatvilág, megrendezték a 11. BCEFW-t

Az idén ötéves Magyar Divat & Design Ügynökség egyik stratégiai célja, hogy Budapestet a régió divatfővárosává tegye, egyúttal vonzó desztinációvá a divat és design iránt fogékony utazók számára, akik célzottan keresik a magyar kreatívipar termékeit. Ennek egyik kiemelt eszköze évről évre a BCEFW...

Nemzetközi lehetőségekben segít a BCEFW

A BCEFW kétnapos divatbemutató-sorozata a Millenárison került megrendezésre. A Millenáris G épületében kifutós bemutatók, valamint különleges, kültéri show-k is megvalósultak. A hétvégi programokon több mint 2.500-an vettek részt, emellett több mint 20.000-ren követték magas minőségben, élőben a ...

Copyright © 2013- | Minden tartalom jogvédett. Ászf
www.anoidivat.hu | Elérhetőség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vissza a lap tetejére